Raquel Fernández, infermera dels bombers de l'Ajuntament de Barcelona.
Raquel Fernández, infermera dels bombers de l'Ajuntament de Barcelona.
Dimecres a la nit

Els testimonis de la Neus, la Carlota i la Raquel en la lluita contra el coronavirus a "Primera línia"

Dimecres, 8 d'abril, després del "TN vespre", s'emetrà un nou capítol de "Primera línia", el programa diari de TV3 que recull els testimonis, en primera persona, de protagonistes que viuen de prop la lluita contra el coronavirus i fan tot el possible per millorar les condicions dels afectats.

Alguns dels protagonistes

Neus Riera, infermera d'Igualada. Ella i una companya, vestides amb unes mesures de seguretat extremes que els dificulten els moviments, van a fer el test a diversos pacients amb símptomes de la ciutat d'Igualada. La Neus diu que ha viscut dies molt durs: "Els moments més difícils van ser veure com companys sanitaris ingressaven a l'UCI".

Carlota Gudiol, especialista en malalties infeccioses de l'Hospital de Bellvitge. Diu que va agafar aquesta especialitat perquè és una branca mèdica que aconsegueix curar moltes malalties: "Ara ens trobem en una situació en què no som capaços d'interferir en l'evolució d'aquest virus. I això em genera molta inquietud i molta frustració. I és una sensació de sentir que no en sabem prou, que ens queda molt per aprendre, d'esperar a veure com anirà. Segurament hi haurà un abans i un després d'aquesta situació, per a tothom i per al personal sanitari segur que hi haurà també un abans i un després".

Raquel Fernández, infermera dels bombers de l'Ajuntament de Barcelona. Han hagut de reconvertir l'ambulància per evitar que els aparells toquin la llitera i haver de desinfectar-ho tot després de cada servei. La reconforten els homenatges al personal de primera línia, però creu que hem d'aprendre per al futur: "Els valors prioritaris són els d'una societat agressiva, competitiva, que mostra poc els sentiments, centrada en els beneficis, no en el benestar de les persones. Hauríem d'aprofitar aquest moment per feminitzar la societat, que no vol dir que ho hagin de fer les dones: pensar com ens hem d'organitzar, l'ajuda mútua, les xarxes de solidaritat, l'acompanyament emocional... Perquè tot això que ens està passant ara, ens serà una petjada".

 

El programa

De dilluns a divendres, "Primera línia" dona veu al personal sanitari, de neteja, de transports, de serveis d'emergències i seguretat, i també als que treballen en farmàcies, botigues d'alimentació, serveis socials i funeraris. Com viuen aquests dies la seva feina? Són homes i dones que inesperadament, i sense voler-ho, s'han trobat al centre de l'actualitat, i continuen treballant mentre la major part del país està confinada a casa. Més enllà del necessari homenatge, "Primera línia" mostra què pensen i com afronten un dia a dia tan excepcional.

El programa recull el testimoni d'aquestes persones i mostra les imatges que elles mateixes graven amb el mòbil i envien a l'equip de "Primera línia", que té oberta una crida pública per recollir aquests testimonis a través del telèfon 667 373 452.

"Primera línia", una producció del departament de Nous Formats de TV3, va més enllà de l'actualitat i dona protagonisme a les cares habitualment desconegudes que avui són al centre de tot: la gent que, des de tants llocs diferents, salva la gent.

 

tv3.cat/primeralinia

#PrimeraLíniaTV3

 

Anar al contingut