El transportista Jordi Cea a "Primera línia".
El transportista Jordi Cea a "Primera línia".
Dijous a la nit

Els testimonis de la Míriam, el Jordi i la Mari Carmen i la tasca dels Mossos d'Esquadra en la lluita contra el coronavirus a "Primera línia"

Dijous, 9 d'abril, després del "TN vespre", s'emetrà un nou capítol de "Primera línia", el programa de TV3 que recull els testimonis, en primera persona, de protagonistes que viuen de prop la lluita contra el coronavirus i fan tot el possible per millorar les condicions dels afectats.

Alguns dels protagonistes

Míriam Alba, infermera de Cures Pal·liatives de l'Hospital de Terrassa. Treballa 12 hores en el torn de nit. Quan es fa de dia i ha de tornar a casa és quan li venen les preocupacions: "Costa desconnectar. Perquè a l'hospital la majoria dels pacients estan sols, no hi poden ser els seus familiars; i l'únic suport que tenen és el nostre. La veritat és que impacta una mica que estiguin tan sols, que no tinguin els familiars tan a prop i a l'equip això és el que pitjor portem".

Jordi Cea, transportista de Vallbona d'Anoia. Treballa per a una empresa de bugaderia que neteja roba contaminada dels hospitals. Fa quatre viatges diaris i és conscient que la càrrega que porta és molt perillosa. Anima la gent que està confinada: "A tots els que esteu a casa, no afluixeu, continueu, dia a dia, sembla que no, però acabarem amb això. Nosaltres aquí, a peu de carrer, a peu d'hospital, lluitarem perquè això s'acabi el més ràpid possible!"

Mari Carmen, educadora social de Càritas al Vallès Occidental, que atén persones sense llar. Té el telèfon actiu les 24 hores del dia i segueix l'estat de persones que són a pisos tutelats de Càritas: "L'altre dia van fer fora un home a les 10 de la nit d'un caixer. Li van dir que havia d'anar a casa seva, i ell va contestar que no en tenia, de casa, que si sortia d'aquell caixer, havia d'anar-se'n a un altre. Vaig sentir per televisió que aquesta pandèmia no entenia de classes socials. Pot ser que sí".

En el programa també es recullen diversos testimonis d'agents dels Mossos d'Esquadra sobre la tasca que fan aquests dies de confinament.

 

El programa

"Primera línia" dona veu al personal sanitari, de neteja, de transports, de serveis d'emergències i seguretat, i també als que treballen en farmàcies, botigues d'alimentació, serveis socials i funeraris. Com viuen aquests dies la seva feina? Són homes i dones que inesperadament, i sense voler-ho, s'han trobat al centre de l'actualitat, i continuen treballant mentre la major part del país està confinada a casa. Més enllà del necessari homenatge, "Primera línia" mostra què pensen i com afronten un dia a dia tan excepcional.

El programa recull el testimoni d'aquestes persones i mostra les imatges que elles mateixes graven amb el mòbil i envien a l'equip de "Primera línia", que té oberta una crida pública per recollir aquests testimonis a través del telèfon 667 373 452.

"Primera línia", una producció del departament de Nous Formats de TV3, va més enllà de l'actualitat i dona protagonisme a les cares habitualment desconegudes que avui són al centre de tot: la gent que, des de tants llocs diferents, salva la gent.

 

tv3.cat/primeralinia

#PrimeraLíniaTV3

 

Anar al contingut