"Els tallers de Joan Miró", de Cesc Mulet
Un fotograma de "Els tallers de Joan Miró", de Cesc Mulet
DIJOUS, A LES 22.35

"Els tallers de Joan Miró" mostra la petjada de l'artista universal i l'ànima dels seus tallers a "El documental" del 33

Demà, a les 22.35, "El documental" del 33 emetrà "Els tallers de Joan Miró", amb la direcció de Cesc Mulet. Seguint el procés de la nova museïtzació del Taller Sert a Palma, aquest documental d'IB3 Televisió amb la col·laboració de La Perifèrica Produccions descobreix la petjada artística de Miró i l'ànima dels seus tres tallers.

La Fundació Pilar i Joan Miró ha restaurat el Taller Sert, està buit i n'ha de fer la museïtzació. Aprofitant aquesta circumstància, el documental "Els tallers de Joan Miró" descobreix la cuina de l'artista universal, que entre els anys 1956 i 1983 aconseguia un vell somni: "Je rêve un atèlier", verbalitzat el 1938. En aquell moment, el pintor que havia somiat amb un taller tenia més de 60 anys, i fins als 83, cada dia i en silenci es va enfrontar amb el procés de creació.

Aquest documental, seguint el procés de la nova museïtzació del Taller Sert a Palma, descobreix la petjada de Joan Miró i l'ànima dels seus tres tallers: Mas Miró a Mont-roig, i el Taller Sert i Son Boter a Palma.

"Els tallers de Joan Miró" té la participació de Joan Punyet Miró, nét del pintor; Jean Marie del Moral, fotògraf; Josep Massot, periodista i escriptor; Elena Juncosa, directora de la Fundació Mas Miró, i Patricia Juncosa, conservadora de la Fundació Pilar i Joan Miró.

Fitxa tècnica
Direcció i guió: Cesc Mulet
Locució: Mercè Pinya
Narració de poemes: Biel Mesquida
Edició i realització: Jordi Pol
Imatge: Jaume Caldentey, Jordi Pol i Ángel García
Producció: Núria Cano, Xesca Rebassa i Montse Rodríguez
Postproducció de so: José Miguel Puigserver
Producció delegada d'IB3: Mónica Coira

"Els tallers de Joan Miró" és una producció d'IB3 Televisió amb la col·laboració de La Perifèrica Produccions, amb el suport de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, la Fundació Mas Miró a Mont-roig del Camp, l'Arxiu Fotogràfic Català-Roca COAC i  Successió Miró.

tv3.cat/eldocumental
tv3.cat/documentals
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut