Els sindicats critiquen la imatge lamentable del Govern amb l'endarreriment de la paga de Nadal

CCOO i la UGT censuren que una vegada més s'hagi utilitzat els treballadors públics.

CCOO i la UGT coincideixen que el pagament íntegre de la paga de Nadal als funcionaris durant el mes de desembre no fa que s'acabi el problema. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Marc Garriga, representants dels dos sindicats majoritaris han censurat que l'executiu hagi utilitzat una altra vegada els treballadors públics.

Xavier Casas, responsable del sector UGT-Generalitat creu que algú hauria d'assumir responsabilitats per tot el que ha passat aquests últims dies i pel que s'ha estat fent amb els funcionaris durant tot l'any i s'ha preguntat quina finalitat té tot això. "Estan utilitzant els treballadors públics, no sabem ben bé per què, i per impressionar ben bé a qui; segurament algú de Madrid, però veiem alguna mena de sobreactuació, alguna mena de comèdia mal interpretada per part del govern de Catalunya".

Casas ha criticat també la imatge d'insolvència que ha mostrat la Generalitat perquè no es creu que Catalunya sigui la comunitat que estigui més al límit de la insolvència, com sembla que s'està fent veure.

Després de l'anunci de l'abonament de tota la paga de Nadal en les pròximes hores, CCOO ha decidit retirar la demanda interposada contra la Generalitat, mentre que la UGT ha anunciat que ho estudiarà. Amb tot, segons Marta Faciabén, secretària de socioeconomia de CCOO de Catalunya, amb aquest pagament a corre-cuita només s'ha solucionat una part del problema ja que es manté la incertesa sobre el futur dels funcionaris després de la pèrdua de poder adquisitiu d'aquest any i l'anunci de possibles reduccions de plantilla l'any vinent.

Pels dos sindicats, ara és el moment que el govern català demostri que creu en l'administració pública, cosa que no està fent.

catradio.cat/mati
Anar al contingut