Jaume Vilalta, director i presentador de "Quèquicom" al plató
Jaume Vilalta dirigeix i presenta "Quèquicom", el programa de cièncida del 33
Demà, a les 22.10

Demà, una nova sessió doble de "Quèquicom"

Demà, dimecres 28 d'octubre, a les 22.10, el 33 recupera dos reportatges més de "Quèquicom", el programa de divulgació científica dirigit per Jaume Vilalta. En aquesta ocasió, s'emetran els capítols "El penis de baix a dalt" i, tot seguit, a les 22.40, "Urgències, quan el temps importa".

En la sessió doble de "Quèquicom" d'aquest dimecres es podran veure els reportatges següents:

"El penis de baix a dalt" (a les 22.10)

El programa mostra en exclusiva el procés d'erecció a través d'una càmera tèrmica i explica l'anatomia interna del penis que fa possible l'erecció. Quan aquesta falla, el sildenafil (Viagra) pot ser un remei contra la disfunció erèctil. La longitud del penis erecte pot anar de 10 a 18 cm. Quina és la mida normal en el nostre país? I per què uns òrgans tan sensibles com els testicles pengen d'una bossa? Sabem que els espermatozoides neixen als testicles, però quina vida tenen? Un espermatozoide fa unes 50 micres, però haurà de cobrir una travessa que, proporcionalment a la seva mida, seria de 3.000 quilòmetres fins a l'òvul femení. Haurà de nedar en el líquid seminal. Per generar-lo intervenen diversos òrgans interns generalment desconeguts. Un és la pròstata, que pot generar càncer i problemes de micció. En aquest capítol també es resol un gran enigma: com és que els homes "pixen fora de test"?

"Urgències, quan el temps importa" (a les 22.40)

En aquest episodi, el programa puja dalt d'una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques. Allí intentaran reanimar una persona amb parada cardiorespiratòria amb un aparell molt sofisticat que es diu Lucas. Però també cal saber fer compressions cardíaques a mà, perquè cada minut és decisiu per a la supervivència. Les fan al ritme de "La macarena" amb un expert del SEM.

La reportera del programa, Georgina Pujol, conviu una setmana amb els professionals de salut del servei d'Urgències de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. En aquest centre del Baix Llobregat atenen 190 pacients al dia. Diagnostiquen i tracten des d'aturades cardíaques, ictus, ofecs, cremades de segon grau i pèrdues de coneixement fins a fractures de pelvis, entre moltes altres patologies. Cada dia és un repte i una incògnita. Els experts en salut han de saber identificar en només uns minuts quins són els casos més greus, i classificar-los segons la urgència del tractament.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, s'emet cada dimecres a les 22.10.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
twitter.com/quequicom33
Anar al contingut