Els reptes i l'estat de la investigació científica a Catalunya a "Xplorers"
Dimecres, a les 23.10

Els reptes i l'estat de la investigació científica a Catalunya a "Xplorers", la nova estrena del 33

Demà, a les 23.10, el 33 estrena "Xplorers", una sèrie documental que vol resoldre dubtes a molts interrogants que sobrevolen el talent jove i la recerca científica a Catalunya. En el primer capítol es reflexiona sobre el moment actual de la investigació científica catalana.

A les universitats catalanes cada any s'inscriuen més de 200.000 joves. Una part d'ells trien carreres vinculades al món científic, i alguns triaran dedicar-se a la recerca científica. Es tracta de joves als quals podem catalogar de "genis", que han demostrat altes capacitats durant la seva etapa formativa. S'han format a un altíssim nivell a Catalunya, fet que demostra que, malgrat tenir sempre falta de recursos, és possible tenir un planter inesgotable de talent científic. Un talent que, sovint, acabarà exercint a l'estranger.

I tot això planteja molts interrogants: què es pot fer per retenir aquest talent? Quina és l'aposta de Catalunya per promoure i donar oportunitats de futur als joves investigadors que es formen a casa nostra?

A "Xplorers" bona part del món científic i universitari català donarà respostes a aquestes i altres preguntes, a la vegada que es donarà a conèixer com és un dia en la vida d'aquests joves estudiants i investigadors.

"Xplorers" és una producció de Carles Farré en col·laboració amb UNDATIA, dirigida i escrita per Carles Farré.

Capítol 1: "La recerca científica a Catalunya"

En el primer capítol d'"Xplorers", científics com Joan Massagué, Joan Comella, Manel Esteller, Neus Sabaté, Alba Cervera o Ariadna Farrés, entre altres, reflexionen sobre el moment actual de la recerca científica a Catalunya i analitzen els més de 20 anys de la posada en marxa del programa de centres CERCA i el projecte de captació de talent estranger, ICREA. 

També es descobriran les interioritats dels joves futurs científics Helena Arias, Eric Matamoros i Amin Bellaha.

 

Anar al contingut