Els protagonistes que viuen de prop la lluita contra el coronavirus, a "Primera línia"

Demà dijous, 2 d'abril, després del "TN vespre", s'emetrà un nou capítol de "Primera línia", el programa diari de TV3 que recull els testimonis, en primera persona, de les persones que viuen més de prop la lluita contra el coronavirus o que fan tot el possible per millorar les condicions dels afectats.

Els protagonistes del tercer capítol

Tània Penas i Fina Pérez, tècniques d'Emergències Sanitàries del SEM. Treballen a la zona d'Osona amb guàrdies de 24 hores. Aquests dies traslladen contínuament amb l'ambulància pacients a l'Hospital de Vic. "El més dur és dir-li a la gent gran que ens enduem a l'ambulància que no podem portar cap acompanyant, que han d'ingressar a l'hospital sols."

Maria Bonich, infermera del CAP Sanllehy de Barcelona. Considera que el personal sanitari està mantenint un difícil equilibri entre la responsabilitat que tenen en la salut pública i atendre la família. "Costa gestionar les pròpies ansietats. Voldries estar amb la família i ells et troben a faltar, tenen por i els has de mostrar seguretat."

Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. Ha decidit confinar-se a l'església de la Plaça de Catalunya per acollir un grup de persones sense sostre i sense papers. "La situació de vulnerabilitat és molt forta i la soledat, també. Nosaltres la patim, però ells ho fan en unes condicions més dures. Patim pensant en el que ens ve a sobre. Els més pobres patiran molt el que ve al darrere d'aquesta situació. Refugiats, persones sense papers, persones sense llar... Ara és una emergència sobre una altra emergència."

Pia Lloret, directora i infermera de la residència de gent gran d'Esterri d'Àneu. Fa 28 anys que treballa al centre i mai havia viscut una situació com aquesta. Fa 20 dies que van tancar la residència per evitar contagis. Ens presenta amb satisfacció la Montserrat Espanya, interna de la residència. La Montserrat té 105 anys, segueix l'actualitat per la ràdio i està molt preocupada pels fets i pel seu fill, al qual ara no pot veure. La Pia, que té una filla metgessa a l'Hospital de Sant Pau, és optimista: "Quan arribem al matí tots diem 'Bon dia, estem bé!' Crec que quan tot això passi, és una frase que pintarem allà a la paret: 'Bon dia, estem bé!'"

El programa

"Primera línia" dona veu, de dilluns a divendres, després del "TN vespre", al personal sanitari, de neteja, de transports, de serveis d'emergències i seguretat, però també als que treballen en farmàcies, botigues d'alimentació i serveis socials i funeraris. Com viuen aquests dies la seva feina? Són homes i dones que s'han vist inesperadament, i sense voler-ho, al centre de l'actualitat, i que continuen treballant mentre la major part del país resta confinat a casa. Més enllà del necessari homenatge, "Primera línia" mostra què pensen i com afronten un dia a dia tan excepcional.

El programa recull el testimoni d'aquestes persones i mostra les imatges que ells mateixos estan gravant amb els seus mòbils i que envien a l'equip de "Primera línia", que té oberta una crida pública per recollir aquests testimonis a través del telèfon 667 373 452.

"Primera línia", una producció del departament de Nous Formats de TV3, va una mica més enllà de l'actualitat i dona protagonisme a les cares habitualment anònimes que avui estan al centre de tot: la gent que, des de tants llocs diferents, salva la gent.

tv3.cat

Anar al contingut