Els programes i professionals de Catalunya Ràdio i TV3, reconeguts en els 23ns Premis Ràdio Associació

"El suplement", de Catalunya Ràdio, ha estat distingit per Ràdio Associació de Catalunya amb el Premi a l'Excel·lència en la temporada que celebra els 35 anys en antena. La sèrie de dibuixos animats "Jasmine & Jambo", del SX3, ha obtingut el Guardó 1924, reservat a l'àmbit audiovisual. I, en l'apartat de les Mencions d'Honor del jurat, també han estat reconeguts els periodistes Eduard Boet i Domènech i Magda Llurba Martínez per la seva trajectòria professional.

Avui dijous, 23 de març, Ràdio Associació de Catalunya ha fet públics els Premis Ràdio Associació d'aquest any, en la 23a edició del certamen. "El suplementha estat guardonat amb el Premi a l'Excel·lència després de 35 anys de consolidació com a espai de referència de l'entreteniment i de la informació dels caps de setmana a Catalunya Ràdio. El programa, durant aquestes tres dècades i mitja, ha estat conduït per Xavier Solà, Núria Ferré, Tatiana Sisquella, Sílvia Cóppulo, Ricard Ustrell i, des de l'estiu del 2018, per Roger Escapa. 

En l'àmbit audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el Guardó 1924 a "Jasmine & Jambo", la sèrie de dibuixos animats emesa pel SX3, de l'univers S3, d'inspiració i gran didàctica musical. Una coproducció de Televisió de Catalunya-TV3 i participació d'IB3 que compta amb les veus de Tomeu Penya i Anna Moliner, a més de la música de Marc Parrot. "Jasmine & Jambo" ja havia guanyat el gran premi a la millor sèrie d'animació internacional al Festival Écran Jeunesse i s'ha venut a les televisions públiques de França, Suècia i Suïssa.   

Pel que fa a les Mencions d'Honor, designades a proposta del jurat i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya, Eduard Boet i Domènech i Magda Llurba Martínez han estat reconeguts per la seva llarga trajectòria periodística, desenvolupada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). D'Eduard Boet s'ha valorat la seva destacada carrera, que ha anat des de l'àmbit de la informació esportiva al general, que sempre ha desenvolupat amb professionalitat i rigor. I de Magda Llurba s'ha distingit el fet que és una de les veus i realitzadores que ha estat des del principi al projecte de Catalunya Ràdio, amb programes tan destacats com "Gran Angular". 

També han estat guardonats Toni Clapés, director dels programes Versió ("Versió Original", a Catalunya Ràdio, i "Versió RAC1") des de fa 25 anys (Premi al Millor Professional); "Podríem fer-ho millor" d'À Punt Mèdia (Millor Programa de Ràdio); la Plataforma Audiovisual La Xarxa + (Premi d'Innovació); "Com ho veus?" de Ràdio Igualada (Millor Programa de Ràdio Local) i l'espai "Sí, i què?", de Ràdio Palafrugell (Premi a la Inclusió). Les altres Mencions d'Honor, al marge de les d'Eduard Boet i Magda Llurba, han estat per a Rafael Turia i Joan Lluís Garcia.  

El jurat està presidit per Carles Solà, i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit. La 23a edició dels Premis Ràdio Associació ha rebut 101 candidatures. 

El lliurament, el 20 d'abril, amb l'equip d'"El búnquer" 

La gala de lliurament de premis se celebrarà a l'Auditori ONCE de Barcelona el pròxim 20 d'abril, a partir de les 19.30. La presentaran Jair Domínguez, Neus Rossell i en Peyu, que van guanyar amb "El búnquer" de Catalunya Ràdio el premi al millor programa de ràdio de l'any 2021. 

 

Anar al contingut