Guanyadors dels premis

Els programes "30 minuts", de TV3, i "Solidaris", de Catalunya Ràdio, Premis de Civisme als Mitjans de Comunicació 2018

El reportatge "Fora de tot: els sensellar" del programa "30 minuts", de TV3, ha estat guardonat amb el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació en la categoria treball televisiu. Han recollit el premi els autors del reportatge, Georgina Pujol i Joan Albert Lluch. El programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio, ha estat guardonat amb el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació en la categoria de treball radiofònic. Han recollit el guardó Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i Albert Segura, director i presentador de "Solidaris". Els Premis de Civisme estan organitzats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i s'han lliurat avui, al Palau de Pedralbes de Barcelona, en un acte presidit pel vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès.

Avui, 27 de novembre, el reportatge "Fora de tot: els sensellar", del programa "30 minuts", de TV3, i el programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio, han estat guardonats amb els Premis de Civisme als Mitjans de Comunicació 2018, en les categories de treball televisiu i treball radiofònic, que organitza el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Els Premis Civisme reconeixen treballs, obres i actuacions dins de l'àmbit del civisme, entès com un instrument essencial per a la inclusió social, la lluita contra la pobresa i els valors i els principis que fomentin la cultura cívica, amb perspectiva de gènere.

L'acte de lliurament de la 23a edició dels Premis de Civisme ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona i ha estat presidit pel vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès. Han recollit els guardons els autors del reportatge del "30 minuts", Georgina Pujol i Joan Albert Lluch, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el director i presentador de "Solidaris", Albert Segura, respectivament.

El reportatge "Fora de tot: els sensellar" és una producció pròpia del programa "30 minuts", que analitza com Finlàndia ha aconseguit ser l'únic país d'Europa que ha reduït la xifra de persones sense llar mentre que a tot Europa ha pujat, de manera alarmant, i Barcelona, a nivell espanyol, és la ciutat que té més persones dormint al carrer. És la primera vegada que un equip de periodistes de Catalunya i d'Espanya entra dins del sistema finlandès d'acollida als sensesostre per veure com ho han fet perquè ningú dormi al carrer i per reduir el sensesostrisme més que en cap altre país europeu. 

El programa "30 minuts" va emetre el reportatge el 8 d'abril passat, amb una audiència de 442.000 espectadors i un 14,5% de quota, que el van fer líder del dia de la seva franja. Aquest és el segon guardó que rep el reportatge de Georgina Pujol i Joan Albert Lluch, que també ha rebut el Premi Memorial Joan Carrera, en l'apartat Inclusió Social.

El programa "Solidaris", dirigit i presentat per Albert Segura, és un espai de periodisme reflexiu sense fronteres que busca donar respostes, amb el màxim rigor i profunditat, als grans reptes socials, polítics i econòmics que preocupen la societat. Després d'onze temporades en antena, "Solidaris" és una referència informativa en drets humans, justícia social i cooperació al nostre país, amb un periodisme de solucions i amb la mirada crítica i constructiva de les persones i les organitzacions que treballen per fer progressar la societat i aconseguir un món millor. De la mà del programa, Catalunya Ràdio surt cada setmana al carrer per donar veu als que normalment no en tenen i treure a la llum les històries que sovint es voldrien ocultes.

 

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut