Els productes catalans d'arreu, a "Origen Catalunya"

Aquest cap de setmana, TV3 estrena els dos últims capítols d'"Origen Catalunya", el programa de viatges dirigit i presentat per la periodista Elisabet Cortiles. Dissabte i diumenge, a les 20.25, els dos últims episodis exploraren els productes catalans a Polònia i el Canadà, i a Corea del Sud i Suïssa. A més, dissabte, a les 19.50, es recupera el capítol d'"Origen Catalunya" que viatjava als Emirats Àrabs i Portugal.

Dissabte 18, a les 19.50: aigua mineral, llavors, prospectes farmacèutics i bombes d'aigua!

En aquest capítol, el programa viatja als Emirats Àrabs i Portugal.

En una ciutat tan càlida com Dubai allò que ve més de gust és refrescar-se. Amb aigua mineral natural de Sant Aniol de Finestres, per exemple, o amb una capbussada en una de les piscines que funcionen gràcies als sistemes tecnològics que s'hi envien des de Banyoles.

D'una de les ciutats més modernes del món a una de les més antigues d'Europa: Lisboa. Allà hi viu una portuguesa apassionada de les plantes i les flors que sap molt bé com cuidar les llavors que li arriben des de Molins de Rei. A la capital lisboeta Cortiles també quedarà amb en Bernardo, un auxiliar de vol al qual li agrada viatjar tant com a l'equip del programa. Però com que això d'anar sempre amunt i avall també pot marejar una mica, el programa l'acompanyarà a la farmàcia a comprar un medicament. Això sí, abans de prendre'l caldrà llegir molt bé la lletra petita del prospecte perquè, per cert, l'ha fet una empresa de Cerdanyola del Vallès. Per a ells, l'idioma tampoc no és un problema.

Dissabte 18, a les 20.25: Aixetes, cervesa, controls d'accés i xocolata!

En aquest capítol, el programa viatja a Polònia i el Canadà.

Els productes catalans s'han colat fins i tot als banys de Varsòvia. I és que els polonesos aposten pels jocs d'aixetes de Vallirana per decorar les cambres. I ja que el programa ha anat fins a la capital polonesa, aprofitarà per recórrer-la de punta a punta amb un transport que els encanta, als polonesos: el tramvia. Validarà el bitllet una màquina fabricada per una empresa de Montcada i Reixac.

A Mont-real, la Laura i la seva família faran una xocolata desfeta per berenar que ve de Sant Sadurní d'Anoia. La Clara i en Dani aniran a un restaurant on sempre es brinda amb la cervesa catalana més gurmet, la que ha estat creada a Barcelona per un dels xefs catalans més internacionals: Ferran Adrià.

Diumenge 19, a les 20.25: dermocosmètica, postres de fruita, carrets de la compra i caixes fortes!

En aquest capítol, el programa viatja a Corea del Sud i Suïssa.

Des de Seül, el programa tastarà unes postres de fruita de Campllong que han conquistat l'estómac dels sud-coreans. Amb l'Alessandro i els seus companys de ball, Elisabet Cortiles podrà comprovar que aquesta capital asiàtica dona molta importància a l'alimentació saludable. Però a més de cuidar-se per dins, els coreans i les coreanes tenen fama de cuidar-se també molt per fora. La influencer i jugadora de golf Jenny K. s'ha rendit a la dermocosmètica que exporten des de Cervelló.

A la petita ciutat de Carouge, a Suïssa, el programa coneixerà un pare i un fill que mostraran els secrets de les caixes fortes de la Pobla de Claramunt en un país conegut pel luxe, els bancs i els diners. I a Ginebra, la Núria farà un tutorial sobre uns carrets d'anar a comprar que fan a Palau-solità i Plegamans. Perquè sí, també tenen tota una ciència al darrere.

El programa

"Origen Catalunya" és un programa per a tota la família, que busca els que considera que són els autèntics ambaixadors de Catalunya, els productes fets aquí i consumits cada dia per milers de persones que viuen a l'estranger.

En aquesta temporada el programa ha visitat 21 ciutats de quinze països: Corea del Sud, el Canadà, els Emirats Àrabs, el Regne Unit, Mèxic, Portugal, Polònia, els Estats Units, Noruega, Grècia, Irlanda, França, Alemanya, Suïssa i Colòmbia. I coneixerà 32 productes d'origen català.

Equip del programa

Direcció: Carles Farré i Elisabet Cortiles

Realització: Cristian Alexander Mendoza

Producció: Sara Pardo

Producció executiva Undatia: Salvador Solé i Carles Farré

Producció executiva TV3: Mario Daza i Cristian Trepat

Producció delegada TV3: Xavi Sobrón

Cap de continguts: Pau Serracant

Redacció: Anna Torras i M. Dolors Cuenca

Grafisme: Miquel Strubell

Edició i color: Ganxoo Media

Rodatges nacionals: Eduard Fernández i Cristian Alexander Mendoza

Rodatges internacionals: Cristina Izquierdo i Diana Muñoz. Postproducció de so: G23

Assessorament lingüístic: Torsitrad

"Origen Catalunya" s'emet a TV3 els dissabtes i diumenges a les 20.25, just abans del "Telenotícies vespre".

tv3.cat

tv3/origencatalunya/

#OrigenCatalunyaTV3

 

Anar al contingut