Diumenge, a les 23.40

Els Premis Ovidi Montllor, al 33

Diumenge, a les 23.40, el 33 emetrà el lliurament de premis de la XVIIa edició dels Premis Ovidi Montllor. El Teatre Auditori de Catarroja va acollir la gala, organitzada pel Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) i que reconeix les produccions discogràfiques en valencià més destacades de l'any. 

Es podrà veure al 33 la cerimònia de lliurament dels XVII Premis Ovidi Montllor, que es va celebrar diumenge, 18 de novembre. Una gala presentada per les comunicadores Amàlia Garrigós i Nerea Sanfe i on els assistents van poder gaudir en directe d'un repertori especial a càrrec de la rondalla Va de Dones. 

L'edició d'enguany ha comptat amb una idèntica producció a l'any anterior, 231 treballs, però, en opinió del jurat, de molta més qualitat. De fet, el jurat va voler destacar que ha sigut l'any amb la producció de més qualitat de la història dels Premis Ovidi, fet que ha tingut com a conseqüència que hagin quedat fora de les nominacions treballs que perfectament haurien pogut ser guanyadors en alguna edició anterior. 

Els únics guardons que ja es coneixien amb anterioritat era el que reconeix la trajectòria, per a la cantant i compositora Eva Dénia, i el premi de suport a la colònia musical Folksona.  

L'artista Xavi Sarrià i la banda El Diluvi partien com a favorits, amb quatre nominacions cadascú, i finalment tots dos es van endur un guardó a casa, en uns premis molt repartits.  

Entre els premis destacats hi ha el del músic Carles Chiner amb el guardó a millor disc de pop per "Amateur"; la cantant i compositora Neus Ferri amb el de millor disc de rock per "Llar"; el d'El Diluvi amb el de la millor cançó per a "Present" i l'exlíder d'Obrint Pas, Xavi Sarrià, amb el de millor disc de mestissatge per "Causa". Així mateix, Kela ha estat reconeguda com l'artista revelació. 

Els premis 

Els Premis Ovidi Montllor són uns guardons que entrega anualment, des del 2006, el Col·lectiu Ovidi Montllor d'artistes valencians que publiquen música en valencià en el transcurs de l'any a aquells artistes que fan una aportació significativa a la música en valencià, o a les persones, mitjans o entitats destacades en la promoció de la música valenciana.  

Alguns dels artistes que han obtingut guardons als Premis Ovidi Montllor al llarg dels anys han estat Toti Soler, Lluís Miquel, Joan Manuel Serrat, Paco Muñoz, Els Pavesos, Cotó-en-Pèl, Al Tall, Maria del Carme Girau, Tres Fan Ball, Toni Mestre, Info TV, el festival Tourbolet, Ca Revolta, el Servei de Normalització de la UPV, Vilaweb, Amàlia Garrigós, IndieCat, Música en valencià, Sons de Xaloc o Tres Deu, entre d'altres. 

Anar al contingut