Els oients de Catalunya Ràdio voten les vuit cançons en català finalistes del Premi Cerverí 2019

A partir del dilluns 22 de juliol els oients de Catalunya Ràdio podran votar a través del web de l'emissora les vuit cançons finalistes que opten al Premi Cerverí 2019 a la millor lletra de cançó editada en català entre l'abril del 2018 i l'abril del 2019, seleccionades per Catalunya Ràdio, iCat.cat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista Enderrock. La votació es tancarà el 13 de setembre.

Els oients de Catalunya Ràdio i d'iCat estan convidats a triar des del 22 de juliol fins al 13 de setembre una de les vuit lletres de cançons editades en català, votant a través del web de Catalunya Ràdio. D'aquesta votació, en sortirà el Premi Cerverí 2019 a la millor lletra editada entre l'abril del 2018 i l'abril del 2019, que se sabrà durant la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana, el 17 de setembre a l'Auditori de Girona.

 

Les vuit lletres finalistes de l'edició Premi Cerverí 2019 són les següents:

1 - "Vèncer el pols" - Clara Peya. Del disc "Estómac".

2 - "Sempre és estiu" - Lildami. Del disc "Flors mentre visqui".

3 - "Farem un foc" - Pascal Comalade i Ivette Nadal. Del disc "Arquitectura primera". 

4 - "El club dels 27" - Nyandú. Del disc "Fernando Rogelio Estévez".

5 - "Diuen Diuen Diuen" - Pau Vallvé. Del disc "Live vest under your seat".

6 - "Química" - Marc Parrot. Del disc "Refugi".                 

7 - "Omertà" - Zoo. Del disc "EP2K18".

8 - "La teva realitat" - Intana. Del disc "A plan for us".

 

Premi Cerverí

Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana, de novel·la; Miquel de Palol, de poesia; Carles Rahola, d'assaig; Ramon Muntaner, de literatura juvenil; Cerverí, de lletra per a cançó, i LletrA, a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, per col·laborar en la difusió d'aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres. El Premi Cerverí, de lletra de cançó, es va constituir el 1996.
 

Les bases per participar-hi

Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l'últim any natural. No hi opten ni les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista Enderrock faran difusió de les lletres que concursen al premi, que és honorífic.

El jurat del premi està integrat pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Blai Marsé; la periodista del Grup Enderrock Helena Morén; el director de la revista Enderrock i del programa "Sona 9" d'iCat i Catalunya Ràdio, Lluís Gendrau; el director del programa "Independents" d'iCat, Josep Martín, i la responsable de Programació d'iCat, Lucía Flores, amb Xavier Salvà com a secretari sense vot.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

Anar al contingut