Els mitjans de la CCMA faran un ampli seguiment de les activitats de la Fira Mediterrània de Manresa

La propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa tindrà lloc entre el 13 i el 18 d'octubre i combinarà el format en línia i presencial per adaptar-se a la crisi sanitària. Tant TV3 com Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment de totes les activitats d'aquest gran esdeveniment de la cultura popular. Aquesta col·laboració s'emmarca en el conveni firmat entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Fundació Mediterrània, Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional per difondre i promocionar la cultura en el marc de les activitats de Fira Mediterrània de Manresa.

La Fira Mediterrània Manresa celebrarà la 23a edició entre el 13 i el 18 d'octubre. Per tal d'adaptar-se a la situació causada per la crisi del coronavirus, la Fira combinarà el format en línia i el presencial, s'allargarà a sis dies i oferirà totes les garanties de seguretat a públic i professionals.

Els diferents espais de TV3 i Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment de totes les activitats de la Fira. Alguns dels concerts, per exemple, es podran seguir a iCat i a Catalunya Música. Així mateix, el 33 també oferirà diversos concerts celebrats a la Fira i emetrà un documental que es produirà durant els dies de Fira i que evocarà una llarga ruta de transhumància fins a Manresa.

El programa "El suplement" de Catalunya Ràdio tindrà una presència destacada a la Fira Mediterrània a través de la secció "Mans", amb Quim Rutllant desplaçat a Manresa i donant-hi tota la informació, tant a la secció "Mans", com durant tot el programa, tant dissabte com diumenge. A més, Quim Rutllant, el prescriptor de cultura d'arrel de Catalunya Ràdio, també explicarà la Fira als oients en altres programes de l'emissora, com "El matí de Catalunya Ràdio" o "Estat de Gràcia". Per la seva banda, l'emissora iCat, a banda de fer el seguiment informatiu de la Fira Mediterrània als programes i butlletins, també emetrà un especial del programa "iCatMans" dedicat a la Fira.

La Fira Mediterrània és un mercat d'espectacles confeccionat a partir de creacions artístiques noves, inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la Mediterrània. L'esdeveniment se celebra durant el mes d'octubre a la capital del Bages i té un caràcter interdisciplinari. Aglutina diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

ccma.cat

Anar al contingut