Bibiana Ballbè conversa amb Anna Manso, a "La comunitat"
DIJOUS, A LES 21.00, I DIUMENGE, A LES 00.30

Els mil conceptes sobre la família, a "La comunitat"

Demà, a les 21.00, a TV3alacarta, al canal de YouTube de TV3 i al canal d'Instagram del programa, i diumenge, a les 00.30, a TV3, s'estrenarà un altre capítol de "La comunitat", un programa dirigit i presentat per Bibiana Ballbè. Aquest nou episodi estarà dedicat a parlar i reflexionar sobre la família.

Amb aquest capítol dedicat a la família, "La comunitat" s'acomiada de l'audiència i durant l'estiu s'emetran reemissions. El 19 de setembre el programa tornarà amb un altre capítol d'estrena.

En aquest nou programa de "La comunitat" es parlarà de la família amb sentit de l'humor, sense dogmes, sense filtres i sense jutjar cap opció. El programa vol reflexionar sobre el concepte de família des de la visió més autèntica i personal de cada cas, sobre el caos del dia a dia i sobre com s'ho fan les famílies per arribar a tot de la millor manera que poden. Perquè la cosa no va de ser mares i pares perfectes, sinó d'intentar fer-ho el millor possible i, sobretot, de riure i gaudir pel camí.

El concepte de família varia molt en funció de les persones. És tan important a la societat que desperta passions i tothom defensa la seva manera de viure-la. Tots en tenim una, és clar. Però tot canvia quan construeixes la teva. És l'hora de la veritat. Toca posar en pràctica tot allò que havies pensat que tu faries diferent i segurament molt millor. De vegades la realitat no és tan idíl·lica i el caos forma part de la nostra quotidianitat.

Per això, el programa demana a l'audiència que comparteixi el seu cacau diari, el seu dia a dia familiar o qualsevol anècdota sonada. L'objectiu és aconseguir exemples de famílies reals perquè a "La comunitat" estan convençuts que la realitat de la família no sempre s'explica ni és la que es veu reflectida a les xarxes socials. Es poden enviar fotos, vídeos, notes de veu o dibuixos dels fills. Allò que millor expressi el meravellós cacau de cada dia. Tothom que ho vulgui pot fer-hi aportacions amb el hashtag #ComunitatFamiliaTV3. El programa recollirà i difondrà les aportacions a través del seu compte d'Instagram i també ho farà al programa final.

El sentiment de culpa a la maternitat i paternitat és un tret generalitzat. El programa en parla amb l'escriptora i guionista Anna Manso, la qual s'autoanomena la pitjor mare del món. Manso diu que volia ser una mare perfecta i que ho volia fer tot tan bé que no hi havia manera d'aconseguir-ho. Llavors va sortir de l'armari i va decidir cridar als quatre vents que era la pitjor mare del món. Des que es pren la família amb humor sent que s'ha alliberat i molts pares i mares li han agraït la sinceritat i l'han convertida en un referent. L'entrevista sencera es podrà veure al podcast del programa a YouTube i a tv3alacarta.

Un altre referent per a moltes mares és Àgatha Subirats, la professora de ioga per  a embarassades i mares amb més seguidors a Instagram. No només fa classes de ioga, també empodera les seves alumnes i comparteix tot allò que sap a partir del seu cas personal com a mare de quatre fills. Bibiana Ballbè parla amb ella. Subirats proposa una guia bàsica per sobreviure a la maternitat sense culpar-se ni jutjar-se.

El programa també ha obert un consultori amb la psicòloga infantil Abi Sisquella, la qual ha respost les preguntes més freqüents que li han enviat els seguidors de "La comunitat". Sisquella no té una vareta màgica però sí alguns consells que poden ser clau.

Borja Vilaseca havia estat el nen gamberro de l'escola. Als dinou anys va tocar fons. Va viure un buit existencial fins als 24, quan va tenir una revelació que el va acabar convertint en el comunicador i divulgador que és ara. La seva missió consisteix a oferir a la gent les eines necessàries per poder fer un canvi de mentalitat i aconseguir la felicitat. El programa ha volgut conèixer també la seva visió de la família.

A més, el programa farà un Instagram Live amb Laura Baena, la famosa creadora de la comunitat Malasmadres que reivindica la conciliació i posa humor als drames diaris de la maternitat i la paternitat. L'Instagram Live es podrà recuperar al canal d'Instagram de "La comunitat".

Amb totes aquestes aportacions, el programa construirà una reflexió al voltant de la família. El resultat es podrà veure demà al canal d'Instagram de @lacomunitattv3, a TV3alacarta i al canal de TV3 de YouTube, i el diumenge, a les 00.30, a TV3.

Amb aquest capítol dedicat a la família, "La comunitat" s'acomiada de l'audiència i durant l'estiu s'emetran reemissions. Així, l'1 d'agost s'emetrà el programa dedicat a les primeres vegades, el 8 d'agost al talent, el 15 d'agost a l'amor, el 22 d'agost als diners, el 29 d'agost a la revolució digital i el 5 de setembre al menjar. El 19 de setembre el programa tornarà amb un altre capítol d'estrena.

El programa

"La comunitat", una idea original de Bibiana Ballbè i Eva Merseguer, és un nou concepte de programa. Primer, perquè es basa en el talent, la participació i la creació col·lectiva. Bibiana Ballbè, que el presenta i el dirigeix, n'és la cara visible, però aquest nou espai no seria possible sense l'audiència. I segon, perquè posa el focus en l'entorn digital. És un espai que neix i creix a les xarxes socials, on s'emet en primer lloc, per acabar després emetent-se a la televisió.

El programa aposta pel talent, la participació i la creació conjunta a través de les xarxes socials per crear i fer créixer una comunitat activa, creativa i col·laborativa. Amb la creativitat i el talent com a pilars fonamentals, "La comunitat" teixeix una reflexió col·lectiva al voltant d'alguns dels temes universals de la condició humana, creant debat i un espai de creació al voltant de cada un.

Per poder elaborar cada capítol nou, "La comunitat" anuncia el tema i fa una crida a la participació al compte d'Instagram de @lacomunitattv3. Tothom qui ho vol pot participar-hi enviant la seva proposta o creació, de format i contingut totalment lliure, amb el hashtag #LaComunitatTV3.

Durant deu dies, a través d'Instagram, YouTube i 3alacarta, el programa es farà ressò del material rebut i entrevista experts i testimonis. Tot aquest contingut es condensa en el programa final, que s'emet en exclusiva, de manera quinzenal, els divendres al canal d'Instagram de @lacomunitattv3, a TV3alacarta i al canal de TV3 de YouTube i, el diumenge posterior a la nit, a TV3.

"La comunitat" és una producció de TV3 amb la col·laboració de TheCreativeAgency.

Us en podeu descarregar les fotos des d'aquest enllaç.

tv3/la-comunitat
instagram.com/lacomunitattv3
youtube.com/user/tv3

#LaComunitatTV3
#ComunitatFamiliaTV3

Anar al contingut