El músic Javier Álvarez parla d'addiccions a "Quan arribin els marcians".
El músic Javier Álvarez parla d'addiccions a "Quan arribin els marcians".
Demà, a les 23.30

Els "losers", les addiccions i Laura Aubert, a "Quan arribin els marcians"

Demà, dijous 24 de gener, a les 23.30, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. La teranyina de les addiccions, els mal anomenats "losers" i l'actriu Laura Aubert, seran els protagonistes d'aquest nou capítol marcià.

En aquest programa de "Quan arribin els marcians" els

terrícoles estan obsessionats per ascendir; al cim d'una muntanya, d'un podi o en el rànquing dels més poderosos del món. Ara bé, també hi ha qui desafia aquesta lògica de l'èxit i que prefereix ser fidel a si mateix abans d'adaptar-se a les normes dels suposats guanyadors. I sí, són terrícoles que generen una estranya fascinació. Com la "youtuber" "Soy una pringada", que ha publicat "Las cosas que me salvaron la vida"; el dibuixant de còmics Miguel Brielva i el músic David Rodríguez, que sota el projecte "La Estrella de David", ha publicat el disc "Consagración".

Les addiccions són una teranyina que, en una societat amb cada vegada més estímuls, s'estenen i es diversifiquen. El programa en parlarà amb el músic Javier Álvarez, que coneix bé l'addicció a la cocaïna, que treu nou disc: "10", després de deu anys de silenci discogràfic, i que el presenta al festival Guitar BCN a la sala Luz de Gas. També hi intervindrà el crític de cinema Sergi Sánchez i Susana Jiménez, responsable de la Unitat de Joc Patològic de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Els marcians han posat la paraula "tendresa" al traductor visual i no acaben d'entendre el concepte. Suavitat? Calidesa? Cursileria? Per acabar-se'n de fer una idea han abduït la Laura Aubert, una de les protagonistes de "La tendresa", l'obra d'Alfredo Sanzol que acaba d'aterrar al Teatre Poliorama de Barcelona. La laura els ha demostrat que és una actriu sense pèls... a la cara? Els marcians sempre capgiren allò que toquen!

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa un seguit de propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Entre les opcions, en destaca la trobada anual de novel·la negra BCNegra, que té lloc a Barcelona fins al 3 de febrer; el Festival Tradicionàrius, fins al 12 d'abril; l'espectacle teatral "Barbes de balena", al Maldà fins al 10 de febrer, o l'exposició "des/materializaciones", d'Òscar Muñoz, a la Fundacio'Sorigué de Lleida fins al 17 de març.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on es pregunta per què passen les coses que passen i per què la gent fa el que fa. I n'estan convençuts: la cultura és a tot arreu. S'emet habitualment els dijous a les 00.00.

tv3.cat/marcians
twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3
facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut