Els interrogatoris del judici del procés tornen demà, a TV3 i Catalunya Ràdio

TV3 i Catalunya Ràdio fan una cobertura informativa especial amb motiu del judici del procés independentista català que s'està fent a Madrid. Aquesta segona setmana, el judici es podrà continuar escoltant en directe pel 3/24, els moments més rellevants per Catalunya Informació, i les declaracions dels encausats, que tornaran demà amb Jordi Turull, en primer lloc, en directe per TV3 i Catalunya Ràdio

El judici del procés es reprendrà demà amb l'interrogatori a Jordi Turull. L'exconseller de la Presidència té la intenció de contestar les preguntes del fiscal, com ja va fer Joaquim Forn dijous passat. La Fiscalia demana per a Turull 16 anys de presó pels delictes de rebel·lió i malversació. La seva declaració i la de la resta d'encausats que seran interrogats aquesta setmana, es podrà seguir en directe, per TV3 i Catalunya Ràdio.

Després de Turull, serà el torn de l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva, seguit per Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell, en aquest ordre, tret que les defenses demanin algun canvi.

Per aquesta segona setmana, el Suprem té previstes sessions dimarts, dimecres i dijous, en torn de matí i tarda. Caldrà veure amb quin ritme es fan i si acaben els interrogatoris. Tot això amb la incògnita que s'obre per la convocatòria d'eleccions i la voluntat del Suprem de no suspendre el judici per evitar dilacions en una causa en què la majoria de processats estan a la presó.

Durant tot el judici, TV3, Catalunya Ràdio, el canal 3/24, Catalunya Informació i el web 324.cat/judici oferiran una cobertura amb una clara funció de servei públic.

Les sessions del judici es podran seguir íntegrament en directe pel 3/24 i pel web catradio.cat .

TV3 i Catalunya Ràdio estaran pendents de l'actualitat del judici amb connexions diàries i una cobertura especial per als moments clau. Les declaracions dels encausats es podran seguir a Catalunya Ràdio, al matí amb Mònica Terribas i a la tarda amb Òscar Fernàndez. Amb Marta Romagosa, els moments més rellevants del judici a Catalunya Informació. I els dies clau del judici, "El matí de Catalunya Ràdio" i el "Catalunya migdia" es faran en directe des de Madrid.

Aquesta setmana, TV3 desplaçarà a Madrid un dels conductors del "TN migdia". "Els matins" i el "TN vespre" es faran des de plató, però amb connexions amb els enviats especials. A més, el magazine matinal allargarà la durada en funció de les declaracions. El canal 3/24 seguirà tot el judici. El dia acabarà amb un recull del que ha donat de si el judici al "Més 3/24", que amplia la seva durada els dies de judici per fer dues hores de programa.

Al 324.cat hi haurà un seguiment minut a minut del judici i emetrà el judici en directe a Twitter i Facebook. També farà difusió de tota la cobertura per YouTube.

Els dies que hi hagi judici hi haurà sessions de matí i de tarda, que generaran tota mena d'informacions. Totes les notícies es poden consultar a l'especial del judici del procés, però per no perdre's res del que està passant a dins i fora de la sala del Suprem, s'oferirà un resum diari, que estarà disponible també via WhatsApp, amb informació de l'ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que s'enviaran al vespre. També tota la informació a Telegram. Per subscriure's al servei, s'ha de tenir instal·lada l'aplicació de Telegram a l'"smartphone", i clicar a l'enllaç: 324.cat/judicitelegram

Catalunya Ràdio generarà un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura. Aquest nou servei inclourà, cada dia, una selecció dels àudios més destacats de la jornada.

Per inscriure's al podcast, es pot fer gratuïtament a SpotifyiTunes i iVoox. També es pot accedir a l'RSS per poder gestionar el contingut.

La informació generada per un judici d'aquestes característiques pot ser difícil de seguir per un usuari que no estigui gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu s'ofereix context amb la finalitat que tothom pugui interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment. Aquesta informació es troba en un interactiu web que es pot consultar en català, castellà i anglès, i que es diu "Les claus del judici", dins del 324.cat.

Enllaç en els tres idiomes:

https://www.ccma.cat/324/claus-judici-proces/

https://www.ccma.cat/324/keys-catalan-independence-trial/

https://www.ccma.cat/324/claves-juicio-proces/

 

tv3.cat

catradio.cat