Els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, els més plurals

El programa "Preguntes freqüents", de TV3, compleix amb el llibre d'estil de la CCMA

Segons l'"Informe sobre l'observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio. Gener-abril del 2018" del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), fet públic avui, i que analitza el primer quadrimestre del 2018, els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio són els que van recollir més diversitat de veus polítiques. D'altra banda, arran de l'anàlisi de 19 edicions del programa de TV3 "Preguntes freqüents", el CAC ha conclòs que aquest espai compleix amb el que marca el llibre d'estil de la CCMA.

L'"Informe sobre l'observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio", que elabora el CAC, a partir d'ara amb caràcter quadrimestral, ha conclòs que els mitjans de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio, són els més plurals. Els informatius de TV3 van donar veu a 31 agrupacions polítiques, i Catalunya Ràdio, a 26.

TV3 és el mitjà que va tenir més presència d'actors polítics en entrevistes (179), seguit de Catalunya Ràdio, que en va tenir 153, i van presentar una diversitat de veus de 20 i 22, respectivament.

Per ordre, els temes que van tenir més atenció per part dels mitjans analitzats van ser les informacions sobre la constitució del Parlament de Catalunya de la XII legislatura i la investidura de qui presidiria la Generalitat després de les eleccions del 21 de desembre; les informacions derivades de la causa judicial conjunta contra persones relacionades amb el procés independentista, i els casos de presumpta corrupció. Més dades dels resultats de l'estudi: "TV3 va ser el mitjà que més veus polítiques diferents va donar quan l'anàlisi es fa tema per tema", i va més enllà: "En concret, TV3 va ser el mitjà més plural en 7 dels 8 grans temes que van configurar el gruix de l'actualitat informativa" de gener a abril del 2018.

El programa de TV3 "Preguntes freqüents" compleix amb el llibre d'estil de la CCMA

El CAC també ha fet públic avui un informe per determinar si existia una línia editorial de posicionament en el programa de TV3 "Preguntes freqüents", i també per examinar si hi havia una presa de partit per part de la presentadora, Laura Rosel, i dels col·laboradors, així com per analitzar el paper del públic assistent.

En relació amb el pluralisme, el CAC va constatar que, en una mostra de 19 programes, hi van participar 16 forces polítiques diferents, membres de la mesa del Parlament, de representants dels governs de Catalunya i de l'Estat, i de dues administracions locals.

Així mateix, la conclusió és que el CAC constata que "el programa 'Preguntes freqüents' de TV3 no va vulnerar les previsions del llibre d'estil de la CCMA".

ccma.cat

Anar al contingut