Dijous, a les 23.45

'Els homes ploren?' i l'actriu Greta Fernández, a "Quan arribin els marcians"

Demà, a les 23.45, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. La capacitat dels homes per mostrar els sentiments en públic, la mentida com a eina de relació de poder i l'actriu Greta Fernández, protagonistes d'un nou capítol marcià

El programa aquesta setmana analitza la mirada de tres autors que parlen dels sentiments masculins en la seva obra. Són els directors de cinema Daniel Sánchez Arévalo i Cesc Gay i el periodista i escriptor Xavier Bosch. Sánchez Arévalo, que ha estrenat recentment "Diecisiete", és un director que parla obertament dels sentiments sense cap embut. Els seus films tenen habitualment més personatges masculins que femenins i, sovint, parla de les relacions entre germans. Als homes dels films de Cesc Gay els costa més expressar-se. El director els observa i els posa en situacions de vegades ridícules, de vegades compromeses per mostrar la seva incapacitat a l'hora d'enfrontar-se amb les emocions. Precisament el seu nou projecte es dirà "Sentimental" i és l'adaptació al cinema de l'obra de teatre "Els veïns de dalt". I en el cas de Xavier Bosch acaba de publicar la tercera novel·la en què relata les relacions humanes familiars, d'amistat i de parella. "Paraules que tu entendràs" és, des que es va posar a la venda, un dels llibres més llegits en català.

Les persones viuen envoltades de mentides. Les que es diuen a si mateixes per ser més felices, les que es diuen entre elles per sobreviure, i les mentides, les mitges veritats i la desinformació a la qual estan exposades permanentment. Què és la mentida el 2019? Com se la pot combatre? I on queda, la veritat? Els marcians en parlaran amb el guionista Mario Torrecillas, autor del còmic "Una pequeña mentira", adaptat al cinema pel realitzador francès Julien Rappeneau; Simona Levi, fundadora de la plataforma Xnet i editora del llibre "FakeYou: fake news i desinformació", i Manolo Martínez, excantant del grup de pop Astrud i investigador Ramon y Cajal a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

Els marcians abdueixen Greta Fernández, que estrena "La hija de un ladrón", un drama social pel qual va rebre la Conxa de Plata del Festival de Sant Sebastià per la seva interpretació. En aquest primer llargmetratge de la directora Belén Funes, qui fa de pare de la Greta a la ficció és, precisament, el seu pare real, Eduard Fernández. I els marcians, entre altres coses, interroguen l'actriu per saber si és habitual que les professions passin de pares a fills a la Terra.

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa un seguit de propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana, les propostes són: l'exposició d'Àngels Ribé "Sota l'Ossa Major", al Centre d'art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat; D'ART. Festival de cinema documental sobre art contemporani, a la Sala Phenomena i Cinemes Girona, de Barcelona; el Concert Hijos del trueno, al Centro Galego de Barcelona; i el Festival Veus d'Olot, a diversos espais d'Olot.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut