James Bond
James Bond

Els dissabtes: Bond, James Bond

Demà, a les 21.55 i durant cinc setmanes, l'agent 007 ocuparà les nits de dissabte. Dues pel·lícules, cada dissabte fins a l'1 de setembre, per recuperar les aventures de Roger Moore, Sean Connery i Timothy Dalton. El personatge de les novel·les d'Ian Flemming i mite cinematogràfic s'enfrontarà amb els malvats més recalcitrants que volen dominar el món. "Preguntes freqüents", el programa conduït per Laura Rosel, líder indiscutible de les nits de dissabte, s'agafa unes merescudes vacances després de tota una temporada mirant de trobar les respostes a l'actualitat de la setmana.

El primer dissabte, 4 d'agost, s'emetrà "L'espia que em va estimar" i "Diamants per a l'eternitat". El següent, l'11, es podran veure "Alta tensió" i "L'home de la pistola d'or". La resta de dissabtes d'agost fins a l'1 de setembre es podran veure "Només per als teus ulls", "Moonraker", "Octopussy", "Mai diguis mai més", "Panorama per matar" i "Llicència per matar".

Dissabte, 4 d'agost

L'ESPIA QUE EM VA ESTIMAR (The spy who loved me)


Dos submarins nuclears, un de soviètic i un de nord- americà, desapareixen misteriosament. L'agent soviètic Anya Amasova i uns microfils que contenen els plans dels sistemes electrònics de defensa dels submarins nuclears. Malgrat que dos dels seus contactes moren en mans d'un gegant anomenat Jaws, Anya i James aconsegueixen els microfilms i des d'ara treballen amb coordinació. Sospiten de Karl Stromberg, propietari d'una companyia de navegació, que viu en un laboratori submergit en alta mar. A bord d'un caça-submarins arriben fins a un petroler gegantesc que pertany a Stormberg. Quan s'hi acosten, aquest obre unes portes i se'ls empassa. L'interior del vaixell és en realitat una base de submarins nuclears.

Producció: Albert R. Broccili, 1976
Direcció: Lewis Gilbert / Durada: 125 minuts
Guió: Christopher Wood i Richard Maibaum
Fotografia: Claude Renoir (color)
Música: Marvin Hamlisch
Intèrprets: Roger Moore (James Bond), Barbara Bach (Anya Amasova), Curd Jurgens (Karl Stromberg), Richard Kiel ("Jaws"), Carolina Munro (Naomi), George Baker (capità Benson)

DIAMANTS PER A L'ETERNITAT (Diamonds are forever)

James Bond segueix la pista d'una operació de contraban de diamants des d'Amsterdam fins a un crematori de Los Angeles, per diversos casinos de Las Vegas i fins a una instal·lació secreta al desert, on el seu etern enemic, Blonfeld, construeix un satèl·lit mortífer.

Idioma versió original: anglès
Producció: United Artists, Eon i Danjaq (Gran Bretanya), 1971
Direcció: Guy Hamilton
Durada: 114 minuts
Guió: Richard Maibaum i Tom Mankiewicz, basat en l'obra de Ian Fleming
Fotografia: Ted Moore (Technicolor)
Música: John Barry
Intèrprets: Sean Connery, Jill St. John, Charles Gray, Lana Wood, Jimmy Dean, Bruce Cabot

Dissabte, 11 d'agost

ALTA TENSIÓ (The living daylights)

James Bond és l'encarregat d'ajudar el general Koskov a passar a l'Occident. Durant l'operació Bond es nega a matar Kara Milovy, agent del KGB, que vigilava el desertor. Koskov confirma als anglesos les intencions bel·ligerants de la URSS i suggereix eliminar el general Pushkin. Un assassí a sou, Necros, segresta Koskov, però Bond descobreix que tot ha estat una farsa conduïda pel traficant d'armes Brad Whitaker. Bond i Kara aniran a parar a l'Afganistan i amb l'ajuda de la resistència afganesa plantaran cara als seus enemics.

Idioma versió original: anglès
Producció: Albert R. Broccoli i Michael G. Wilson per a U.I.P., 1987 (Estats Units)
Direcció: John Glen
Durada: 125 minuts
Guió: Richard Maibaum i Michael G. Wilson, basat en els personatges de Ian Fleming
Fotografia: Alec Mills (Technicolor)
Música: John Barry i A-Ha
Intèrprets: Timothy Dalton (James Bond), Maryam D'Abo (Kara Milovny), Joe Don Baker (Brad Whitaker), Art Malik (Kamran Shah), John Rhys-Davies (general Pushkin)

L'HOME DE LA PISTOLA D'OR (The man with the golden gun)           

James Bond segueix la pista de Scaramanga, el possessor d'un artefacte que permet fer servir l'energia solar amb finalitats malèfiques, que viu en una illa del sud-est asiàtic amb un personatge diminut anomenat Nick Nack que té una sofisticada galeria de tir.

Idioma versió original: anglès
Producció: Harry Saltzman i Albert R. Broccoli per a United Artists i Eon, 1974 (Gran Bretanya)
Direcció: Guy Hamilton
Durada: 119 minuts
Guió: Richard Maibaum i Tom Mankiewicz, basat en la novel·la d'Ian Fleming
Fotografia: Ted Moore i Oswald Morris (Eastmancolor)
Música: John Barry
Intèrprets: Roger Moore (James Bond), Christopher Lee (Scaramanga), Britt Ekland (Mary Goodnight), Maud Adams, Hervé Villechaize, Clifton James

tv3.cat/ficcioicinema

Sant Joan Despí, 3 d'agost del 2018

 

Anar al contingut