La Diada de Santa Tecla, a Tarragona.
La Diada de Santa Tecla, a Tarragona.

Els castells del primer diumenge de festes a Tarragona, a TV3 i Catalunya Ràdio

Aquest diumenge, a les 19.10, TV3 emetrà un resum de la diada del primer diumenge de les festes de Santa Tecla de Tarragona, una de les grans cites castelleres de la temporada amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, la Jove de Tarragona i els Xiquets de Tarragona. A Catalunya Ràdio, hi connectarà el programa "Tot gira", amb David Clupés, i Catalunya Informació, a les 21.00 amb el "Tres rondes".

Aquest diumenge, 15 de setembre, al migdia, la plaça de la Font de Tarragona centrarà l'atenció castellera amb la

celebració de la diada de Santa Tecla-Primer diumenge de festes. Mentre els Xiquets de Tarragona han centrat el seu objectiu a assolir el primer castell de nou de la temporada, el 3 de 9 amb folre, les altres tres colles volen millorar els registres de fa un parell de setmanes a Vilafranca del Penedès.

Així, la Jove s'ha marcat l'objectiu dels quatre gamma extra: el 4 de 9 amb folre i agulla, el 5 de 9 amb folre, el 9 de 8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. La Colla Vella vol revalidar castells com el 2 de 8 sense folre, que enguany ja ha descarregat, o el 4 de 9 sense folre, que es va quedar en carregat per Sant Fèlix. Finalment, els Castellers de Vilafranca ja han anunciat que volen tornar a provar el 3 de 10 amb folre i manilles, que aquesta temporada encara no han descarregat, i l'acompanyarien del 3 de 9 amb folre i agulla i del 2 de 9 amb folre i manilles.

Aquesta diada de Santa Tecla-Primer Diumenge de Festes va néixer el 2005 i sempre hi participen les dues millors colles de Tarragona i dues convidades. Des del primer dia hi ha estat present la Colla Vella. Els Castellers de Vilafranca només hi van faltar l'any 2016. En aquestes catorze edicions s'han vist els principals castells que es fan en l'actualitat, des de les estructures de 10 amb folre i manilles als castells sense folre i la majoria de gammes extra, que han convertit aquesta diada en una de les principals del calendari casteller.

La diada, en directe a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

El programa "Tot gira", de Catalunya Ràdio, amb David Clupés, farà connexions amb Carles Cortés, Albert Mercadé i Coia Ballesté.

Catalunya Informació farà connexions durant la jornada castellera amb Josep Almirall i David Prats, del programa "3 rondes", que a les 21.00 informarà de tota l'activitat castellera d'aquest cap de setmana.

tv3.cat
tv3/obrint-placa
catradio3-rondes
catradio/castells-a-catalunya-radio

twitter.com/3rondes

Anar al contingut