Els anys salvatges
Els anys salvatges

"Els anys salvatges", guardonat en el 6è Festival de Cinema i Drets Humans de València

El 6è Festival de Cinema i Drets Humans de València ha premiat com a millor documental "Els anys salvatges", una coproducció de Televisió de Catalunya i Nanouk Films.

El Festival Internacional de Cine i Drets Humans és iniciativa de la Fundació per a la Justícia de la ciutat de València. Es tracta d'un espai audiovisual únic per sensibilitzar en matèria dels Drets Humans a nivell internacional, a més, es tracta d'un certamen cultural i una gran oportunitat per veure les últimes novetats internacionals del cine documental. Un dels seus objectius és provocar una reflexió sobre les causes de la desigualtat mundial, la difusió dels Drets Humans i fomentar el voluntariat.

El documental "Els anys salvatges", dirigit per Ventura Durall i coproduït per Televisió de Catalunya i Nanouk Films, ha estat guardonat amb el premi a millor documental, dotat amb 3.000 euros. A més, ha estat seleccionat per participar en la secció oficial del 3er Anthropological Film Festival, que té lloc del 18 al 20 de novembre a Jerusalem.

Sinopsi

Tres nens malviuen pels carrers d'Addis Abeba. Intenten sobreviure utilitzant la imaginació, cometent robatoris menors i protegint-se els uns als altres. La pel·lícula segueix en Daniel, en Yohannes i l'Habtom durant tres anys. L'atzar, la nostàlgia i la necessitat els porten a emprendre un viatge catàrtic cap al nord d'Etiòpia amb l'objectiu de reunir-se amb les seves famílies després de llargs anys d'absència. Els nens hauran de fer front a les pors d'aquest passat desdibuixat, coincidint amb el pas de la innocència a la maduresa.

Fitxa tècnica

Producció executiva Nanouk Films: Ventura Durall, Marija Capek

Producció executiva TVC: Jordi Ambròs

Producció delegada TVC: Ruth Llòria

Productors associats Birabirofilms: Meseret Argaw, Daniel Taye Worko

Direcció: Ventura Durall

Guió: Ventura Durall, Miguel Llansó

Fotografia: Mauro Herce

2a unitat fotografia: Àlex Garcia

Ajudant de càmera: Israel Seoane

Muntatge: Martí Roca

Ajudant de muntatge: Margareth R. Rojas

Ajudant de direcció: Yohannes Feleke

Anar al contingut