El videoàlbum "Energia fosca" d'El Petit de Cal Eril, al 33

Demà, 19 de setembre, a les 23.30, el 33 emetrà el videoàlbum "Energia fosca" d'El Petit de Cal Eril.

L'expansió accelerada de l'univers no s'explicaria sense la presència d'una misteriosa energia fosca que ningú ha pogut percebre mai. El Petit de Cal Eril se suma a aquesta hipòtesi amb un nou disc que travessa el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable.

"Energia fosca" (2019) entra en íntima col·lisió amb els precedents "La força" (2016) i el celebrat "△" (2018), arrodonint un cicle de creixement forjat tenaçment des de la trinxera i en primera persona: amb un inusitat ritme de producció de discos i sense parar de tocar en directe.

"Energia fosca" és el nou disc d'El Petit de Cal Eril però, també, un videoàlbum on les imatges acompanyen, com en un viatge, el ja per si sol personal imaginari sonor de la banda. Vuit vídeos per a les vuit cançons del disc, formant una veritable pel·lícula on cadascun dels músics de la banda té el seu fragment de protagonisme.

El Petit de Cal Eril són Artur Tort (teclats), Dani Comas (baix), Ildefons Alonso (bateria), Jordi Matas (guitarra de 12 cordes i teclats) i Joan Pons (veu i guitarra). El grup de música té un estil musical entre el folk-rock i la psicodèlia. Va començar la seva carrera l'any 2007 i des de llavors ha publicat set discos de llarga durada.

tv3.cat/33