Dissabte, a les 22.45

"El viatge d'un gurmet per l'Índia" visita la tribu dels limbus i dels bhoties

Dissabte, 15 d'agost, a les 22.45, el 33 emetrà els capítols 7 i 8 de la sèrie documental "El viatge d'un gurmet per l'Índia". Durant el trajecte que el xef colombià Pablo Naranjo fa pel nord-est de l'Índia, coneix diverses tribus amb qui menja i cuina, i descobreix ingredients nous i tècniques tradicionals que el deixen bocabadat.

Capítol 7: La tribu dels limbus

Sikkim va ser el primer estat de l'Índia a declarar-se ecològic. El Pablo va considerar que era una oportunitat magnífica per treballar amb productes 100% ecològics i se'n va anar a Darap. Després de conèixer-hi uns quants limbus i de descobrir com van deixar de ser caçadors per convertir-se en agricultors, el Pablo va poder tastar el seu menjar autènticament ecològic. Després va conèixer l'Amar Subba, un corredor d'ultratrails, i li va preparar una papillota amb els productes del seu hort ecològic.

 

Capítol 8: La tribu dels bhoties

A Sikkim, la següent parada del Pablo és Yuksom. Allà es posa en contacte amb la propietària d'un hotel que, a banda de ser una experta en la cuina dels bhoties, és una magnífica amfitriona. Després visita un obrador de formatge, on li expliquen tot el procediment d'elaboració del que anomenen "formatge alpí". Per acabar, el xef coneix una parella d'una altra tribu de la regió, els newars, que li preparen un àpat a base de carn de búfal.

 

La sèrie

Amb la creença que el menjar pot canviar la vida de les persones, el xef Pablo Naranjo emprèn un fantàstic viatge al nord-est de l'Índia. Allà coneix diferents tribus de la regió, que el reben amb els braços oberts. Menja i cuina amb ells, i queda fascinat per tècniques tradicionals i ingredients que no havia vist mai. Entre muntanyes imponents i valls profundes, el xef colombià descobreix aromes noves i fa amistats inesperades.

Aquesta sèrie s'emet les nits dels dissabtes d'estiu, que el 33 dedica a la gastronomia, després de la docusèrie "Gent de mercats" i abans de la sèrie documental "Cuina nòrdica amb Tareq Taylor". 

 

tv3.cat/33

Anar al contingut