DISSABTE, A LES 22.50

"El viatge d'un gurmet per l'Índia" descobreix la tradició de la tribu dels nagues aos i tècniques culinàries com la fermentació

Demà dissabte, a les 22.50, el 33 emetrà els capítols 17 i 18 de la sèrie documental "El viatge d'un gurmet per l'Índia". Durant el trajecte que el xef colombià Pablo Naranjo fa pel nord-est de l'Índia, coneix diverses tribus amb qui menja i cuina, i descobreix ingredients nous i tècniques tradicionals que el deixen bocabadat.

Capítol 17: La tribu dels nagues aos

Mokokchung és la capital cultural dels nagues aos. Els aos són una de les principals tribus nagues de Nagaland. En la seva visita a Mokokchung, el Pablo té l'oportunitat de comprovar la gran diversitat dels nagues al Moatsu Mong, una festa que aplega tota la comunitat naga. Després de visitar un mercat local, l'Asi Kera, un cuiner naga, elabora per al Pablo un plat molt peculiar. Com a agraïment, el xef colombià decideix cuinar-li un plat on combina la seva experiència a Nagaland, la seva formació culinària francesa i el seu origen colombià.

Capítol 18: Fermentació

Es creu que durant les grans migracions humanes, al nord-est de l'Índia hi va arribar molta gent procedent de diferents regions de l'Àsia Oriental com el Tibet, Birmània, Tailàndia, el Vietnam, Laos o Cambodja. Segurament és una de les raons que expliquen la gran diversitat d'aquesta part del país. Tots aquests pobles hi van aportar la seva cultura, el seu estil de vida i les seves tècniques culinàries, com ara la fermentació, l'assecat, la curació i el fumatge.

La sèrie

Amb la creença que el menjar pot canviar la vida de les persones, el xef Pablo Naranjo emprèn un fantàstic viatge al nord-est de l'Índia. Allà coneix diferents tribus de la regió, que el reben amb els braços oberts. Menja i cuina amb ells, i queda fascinat per tècniques tradicionals i ingredients que no havia vist mai. Entre muntanyes imponents i valls profundes, el xef colombià descobreix aromes noves i fa amistats inesperades.

tv3.cat/33

Anar al contingut