"El viatge de l'Unai"
"El viatge de l'Unai"

"El viatge de l'Unai", a "Sense ficció"

Durant quatre setmanes consecutives TV3 reemetrà una selecció dels millors documentals que han passat pel programa aquesta temporada. El dimarts 1 d'agost, a partir de les 21.55, es podrà recuperar "El viatge de l'Unai", una coproducció de TV3 i OHM Production, dirigida per Andoni Canela. La història d'un nen de deu anys i la seva família en un viatge extraordinari que abasta els cinc continents i que inclou, entre altres llocs, les muntanyes Rocalloses del Canadà.

"El viatge de l'Unai"
 

Aproximació a la natura del planeta a través de les aventures d'un nen de 10 anys, l'Unai, i la seva família. Les peripècies i les emocions d'aquest nen converteixen el viatge en una experiència singular, que té la natura com a eix principal.

L'Unai, que viatja amb tota la família –el pare, la mare i la germana de 4 anys– durant quinze mesos seguits, descobreix els valors de la naturalesa a través de la feina del pare, fotògraf professional de natura i medi ambient, que fa la volta al món intentant mostrar la bellesa de la vida salvatge i la necessitat de preservar-la. El repte de trobar set animals emblemàtics i amenaçats i de poder fotografiar-los es converteix en el fil conductor del viatge del nen i la seva família per tot el món (Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, l'Antàrtida, Austràlia, Àsia i Àfrica). Llops, elefants, pumes, bisons, pingüins, calaus i cocodrils són els animals protagonistes d'un viatge apassionant per tots els continents.


El procés de descoberta de l'Unai, a través de l'observació, l'anàlisi, l'estudi i el gaudi de la natura, permet a l'espectador conèixer i acostar-se a entorns naturals de tot el planeta d'una manera espontània, apassionant i colpidora. La interacció de l'Unai –i dels pares i la germana– amb la natura provoca experiències úniques i molt emotives, que generen una reflexió sobre la necessitat de conservar la vida salvatge i també desperten l'interès i l'afecte cap a un entorn natural més immediat.


La natura, a més, es presenta com un marc fonamental en el creixement ric i feliç dels nens protagonistes. Això es percep en totes les activitats quotidianes d'aquests infants: el joc, el desenvolupament de la imaginació i la creativitat i l'aprenentatge constant són presents a tot el documental.

 

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

 

Sant Joan Despí, 31 de juliol del 2017

 

 

 

Anar al contingut