El Vesuvi i les illes Eòlies, a Itàlia, a "Volcans i homes"

Demà, a les 22.30, el 33 emetrà dos episodis més de "Volcans i homes", una sèrie documental coproduïda per ARTE France i Les Bons Clients. De la mà del fotògraf i geòleg francès Arnaud Guérin, "Volcans i homes" viatja per tot el món fent un repàs per alguns dels volcans actius més impressionants de la Terra per veure com es relacionen amb el seu entorn

A "Volcans i homes", Arnaud Guérin, fotògraf professional i geòleg apassionat per la vulcanologia, farà un recorregut per un seguit de volcans actius de tot el món. L'interès principal serà conèixer persones que viuen a tocar dels volcans i entendre quina relació mantenen amb aquests "monstres de foc". Considera que, compartint la seva vida quotidiana, s'entén una mica millor la història viva de la Terra i dels seus habitants.

Nàpols. Un volcà en pot amagar un altre (demà, a les 22.30)

En aquest episodi, Arnaud Guérin viatja a Nàpols, a Itàlia. Entre altres coses, visitarà el Vesuvi i mostrarà que, en realitat, aquest no és l'autèntic culpable de la destrucció de Pompeia, Stabia i Herculà. Es veuran les explicacions de vulcanòlegs sobre els núvols roents i es mostraran els Camps Flegreus i la Solfatara, amb la intenció de conèixer de prop el fenomen del bradisisme, que l'any 1970 va obligar a l'evacuació i l'abandó de tot un barri de Pozzuoli.

Les illes Eòlies. De l'infern al paradís (demà, a les 22.55)

En aquest episodi, Arnaud Guérin torna a Itàlia, aquest cop a les illes Eòlies. Entre d'altres coses, visitarà Stromboli, on hi ha el volcà que rep el mateix nom, amb la famosa Sciara del Fuoco, i on encara es manté viu el record de la famosa pel·lícula que hi van rodar Ingrid Bergman i Roberto Rossellini. També visitarà l'illa de Lipari,, on hi ha el volcà Vulcano i on es veurà com es va explotar durant molt de temps la pedra tosca del Monte Pelato i el sofre del Vulcano en unes condicions dramàtiques.   

tv3.cat/documentals

Anar al contingut