El veí de Banyoles imputat per cremar fotos dels reis considera "legítima la desobediència civil"

El veí de Banyoles imputat per cremar unes fotografies dels reis a Girona considera "legítima la desobediència civil d'oposar-nos a unes lleis injustes i que ens oprimeixen com a poble i com a classe." Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio".

Roura, que demà declararà davant el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz per un presumpte delicte d'injúries greus a la Corona, admet que està una "mica aclaparat" per la situació. Però ha afegit que també està "tranquil" pel suport que ha rebut i per la feina que, segons ell, s'està fent de les organitzacions independentistes i, fonamentalment, des d'Alerta Solidària.
El jove no ha desmentit ni confirmat que fos ell qui va cremar les fotografies. "Això ho contestaré quan sigui davant del jutge". Segons Roura, "els advocats em defensaran davant del jutge i portaran la meva defensa, però això no és només una qüestió sobre lleis. És una qüestió política".
En declaracions al programa d'Antoni Bassas, Jaume Roura creu que "cremar una fotografia és només cremar una fotografia... Considerem legítim qualsevol acte de desobediència que es pugui fer. És com qualsevol acte, com cremar una bandera espanyola. Moltes vegades es cremen banderes espanyoles i és un acte més d'oposició al règim".

Anar al contingut