Òscar Fernández i Saül Gordillo han recollit el premi de mans de Cesc Iglesies.
Òscar Fernández i Saül Gordillo han recollit el premi de mans de Cesc Iglesies.

El treball d'investigació "Els nous altres catalans", del "Catalunya migdia", Premi Civisme als Mitjans de Comunicació

La sèrie de reportatges sobre la integració a Catalunya guanya el 36è Premi Civisme de Comunicació Local en la modalitat de Mitjans de Comunicació.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el conductor del "Catalunya migdia", Òscar Fernández, han recollit el guardó de mans de Cesc Iglesies, secretari d'Afers Socials i Famílies, aquesta tarda al Palau de Pedralbes de Barcelona.

La sèrie de reportatges "Els nous altres catalans", del programa "Catalunya migdia", de Catalunya Ràdio, amb Òscar Fernández i Empar Moliner, ha rebut avui el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació en l'acte de lliurament de la 36a edició dels Premis Civisme de Comunicació Local, convocats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i que s'ha fet al Palau de Pedralbes de Barcelona. Els Premis Civisme reconeixen accions, treballs, innovacions, entitats i persones que tracten el civisme com a instrument essencial per a la inclusió social i la lluita contra la pobresa. 

El treball d'investigació analitza a fons la integració a Catalunya, que ha rebut un milió de persones en els últims vint anys. Com se senten els immigrants que fa anys que són a Catalunya? I els seus fills? Se senten integrats o rebutjats? El discurs oficial assegura que els nouvinguts han estat integrats de manera modèlica per una societat com la catalana, molt acostumada a rebre immigrants. Els reportatges, emesos a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació entre els dies 20 i 23 de març, aprofundeixen en aquesta realitat. L'equip que va elaborar la sèrie guardonada estava integrat per Òscar Fernández (director), Carlos Baraibar (coordinador), els redactors Miquel Jarque, David Àngela, Albert Requena, Noèlia Casellas, Isaac Vilalta, Ricard Buigues i Marc Jurado i la productora de Susana Ortega, amb l'assessorament de Sílvia Carrasco, professora d'Antropologia Social i coordinadora del Grup de Recerca EMIGRA de la UAB. Les xarxes socials van anar a càrrec d'Eva Pineda i Carla Pedret.

El reportatge "Històries d'integració i convivència a Girona", de la sèrie "Els nous altres catalans", elaborat per Albert Requena i Josep Plazas, periodista i tècnic de so de la Delegació de Girona de Catalunya Ràdio, va rebre el premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio en el marc dels IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local. El jurat va valorar la funció de normalització i visualització de situacions personals, l'esforç per abastar tots els àmbits socials, la coherència narrativa i la bona utilització dels recursos radiofònics.

 

catradio.cat

catradio.cat/catinfo

twitter.com/Cati_Girona

 

Barcelona, 26 d'abril del 2018

 

Anar al contingut