El teatre, protagonista de la nova acció de la campanya "Llegir, una cita amb la vida"

Del 17 al 23 de juliol, coincidint amb la celebració del Festival Grec de Barcelona, Televisió de Catalunya engega la tercera acció de suport a la lectura d'enguany amb la difusió de cites literàries de dramaturgs catalans.

A l'abril, coincidint amb la celebració de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, TV3 va posar en marxa una campanya de suport a la lectura que, sota el lema "Llegir, una cita amb la vida", tenia la voluntat de mantenir-se i créixer, durant tot l'any, en la programació dels canals de Televisió de Catalunya.

Així, la campanya ja va tenir continuïtat al maig, coincidint amb el Festival Barcelona Poesia. I ara, coincidint amb el Festival Grec, el festival de les arts escèniques de Barcelona, que se celebra de l'1 al 31 de juliol, se n'enceta la tercera ronda.

Un cop més, l'acció més destacada serà l'emissió, en forma de molinets de continuïtat, de cites literàries, en aquesta ocasió de dramaturgs catalans. Tots els molinets, que acabaran amb el lema "Llegir, una cita amb la vida", esquitxaran la programació de TV3 del 17 al 23 de juliol.

Les cites seleccionades en aquesta ocasió són les següents:

 

Santiago Rusiñol [1861-1931]

 

"Moriria com havia viscut: no veient-hi més enllà dels prestatges"

 

 

L'auca del senyor Esteve, 1907

 

Lluïsa Cunillé [1961]

"Ara mateix voldria ser qualsevol cosa menys jo mateixa..."

 

La venda, 1997

 

Josep Maria Miró [1977]

"Segur que un dia us agradarà recordar aquest moment"

 

Fum, 2013

 

Jordi Faura [1982]

"El més profund és la pell"

 

Groenlàndia, 2013

 

 

 

 

Àngel Guimerà [1845-1924]

 

"Perquè t'he respirat a tota tu tot jo!"

Terra baixa, 1896

 

 

 

Frederic Soler, "Pitarra" [1839-1895]

 

"Ni tan sols una paraula podia dir del meu parlar"

Poesies Catalanes, 1875

 

 

 

A més, diversos programes s'afegiran a la campanya divulgant cites literàries. Durant aquella setmana els molinets promocionals d'"El Matins" estaran dedicats a dramaturgs catalans i el programa posarà en marxa una secció literària d'obres teatrals. El magazín de les tardes, "Divendres", amb Helena Garcia Melero i Espartac Peran, posarà cada dia punt final al programa amb una cita. I l'espai cultural "Tria33", dirigit per Esther Rodríguez, també oferirà, durant aquells dies, diverses cites dedicades a dramaturgs en la seva programació.

Per altra banda, la "Superbiblioteca" del Super3, que té com a finalitat promoure la lectura a l'univers del Super3, també es vincula, durant tot l'any, amb la campanya. A més, les frases triades dels autors catalans es publicaran al portal de TV3 i es distribuiran per les xarxes socials.

La campanya "Llegir, una cita amb la lectura", que s'ha fet amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, s'anirà programant al llarg de l'any coincidint amb diferents esdeveniments literaris.

tv3.cat

Anar al contingut