Presentació de la Supernit a les biblioteques a les instal·lacions de TV3.
Presentació de la Supernit a les biblioteques a les instal·lacions de TV3.
El 19 de maig, a les biblioteques

El SX3 i la Xarxa de Biblioteques Públiques presenten la Supernit amb en Titó

Gairebé un centenar de bibliotecàries i bibliotecaris han assistit aquest migdia a la presentació de la tercera edició de la Supernit a les biblioteques a les instal·lacions de TV3, amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà, i el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives, juntament amb els responsables i l'equip del programa "Titó", del SX3.

Aquest esdeveniment multitudinari per fomentar la lectura entre el públic infantil enguany compta amb el popular personatge del Titó com a prescriptor. Organitzada pel SX3 i la Xarxa de Biblioteques Públiques, la Supernit se celebrarà el 19 de maig en 220 equipaments d'arreu del territori.

El divendres 19 de maig, a partir de les 19.00, els nens i nenes podran participar a la Supernit a les biblioteques, que tindrà lloc en més de 220 equipaments d'arreu del territori, fruit de la col·laboració del SX3 amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. Després de l'èxit que va tenir el 2018 i el 2019, arriba la tercera edició d'aquest esdeveniment multitudinari, en què es comptarà amb en Titó com a prescriptor, just quan aquest popular personatge del nou SX3 acaba de publicar el primer llibre del programa, "Les excursions d'en Titó".

Amb l'objectiu de tornar a ser l'esdeveniment simultani arreu del territori amb més seguiment de la història del SX3, els nens i nenes que hi vulguin participar hauran d'anar a la biblioteca que tinguin més a prop, a partir de l'1 de maig, per inscriure's a la Supernit. La proposta, que és gratuïta, té les places limitades a la capacitat de cada equipament.

Les novetats de l'esdeveniment arriben de la mà del renovat SX3, amb la cara més popular entre els més petits: en Titó. En un dels capítols nous del programa, en Titó i el seu amic John C. convidaran els infants a anar d'excursió a la biblioteca, on gràcies als llibres es pot viatjar a diferents mons. A partir de l'1 de maig, data en què s'obriran les inscripcions a la Supernit, s'anunciarà aquesta sortida tan especial a través de les plataformes digitals del nou SX3.

Una altra de les sorpreses de la proposta d'aquest 2023 serà l'estrena d'una cançó i un videoclip: "La biblioteca està plena de llibres". Aquesta peça, que s'ha creat expressament per a la Supernit, estarà protagonitzada per la versió animada en 3D del Titó i els animals del "Fa la la" que sempre l'acompanyen: el Ruquicorn, l'Oca de l'Empordà, l'Os bru del Pirineu i el Tritó del Montseny.

En Titó i el John C. han acompanyat aquest migdia el centenar de bibliotecàries i bibliotecaris que han assistit a la presentació de la Supernit a les instal·lacions de TV3, on han pogut sentir i ballar per primer cop la cançó de l'esdeveniment amb la coreografia del Titó.

Durant l'acte, la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, s'ha mostrat il·lusionada de "recuperar un acte com la Supernit, una acció tan important per fomentar la cultura i la lectura". A més d'agrair la implicació i el suport del Departament de Cultura, i en concret, de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, ha destacat la complicitat de les bibliotecàries i bibliotecaris d'arreu del país "per donar imaginació i recorregut als continguts del SX3 a tot el territori". Per a Romà, "la Supernit és una bona mostra d'un dels eixos de futur del Pla Estratègic de la CCMA per connectar amb equipaments i col·lectius clau del sector cultural, amb tota la ciutadania i, molt especialment, amb el públic infantil i les seves famílies, en una activitat amb un component màgic, que simultàniament es viurà arreu de Catalunya".

En la seva intervenció, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat que "l'aliança de la televisió nacional de Catalunya amb les biblioteques públiques per fomentar la lectura entre els nens i nenes és un èxit col·lectiu, un èxit de país". "Des del Departament de Cultura volem agrair a les bibliotecàries la dedicació diària i persistent al servei de la lectura i de la cultura en general", ha dit Garriga, que ha destacat "la capacitat d'escoltar la ciutadania d'un servei cultural capdavanter", que té una valoració molt positiva per part dels usuaris, amb un 9 de grau mitjà de satisfacció. La consellera també ha posat en valor "la tasca dels municipis i entitats supramunicipals, que cada dia garanteixen l'accés de la ciutadania a un dret bàsic com és la lectura, i la clara aposta de la CCMA per les biblioteques i per l'indispensable hàbit de llegir".

La Supernit és una iniciativa del SX3 i la CCMA en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat.

 

SX3.cat

#NouSX3

X3.cat

S3.cat

Anar al contingut