El suport, a "Obrint plaça"
El suport, a "Obrint plaça"
Demà, a les 13.20

El suport, a "Obrint plaça"

El dissabte 26 de novembre, a les 13.20 h, TV3 emetrà un nou capítol de la segona temporada d'"Obrint plaça", el programa que cada dissabte parlarà del món casteller. Presentat per Biel Duran i Aina Mallol, el programa reflexiona sobre el món casteller des d'angles ben diversos.

El capítol d'aquest dissabte parlarà de la família, del suport.

"El suport"

A la vida, gairebé ningú pot fer res en solitari. Sempre cal el suport dels altres. Als castells passa exactament el mateix. Uns quants surten a les fotos, però perquè el tronc aguanti cal una bona pinya plena de gent a qui gairebé mai es veu.

El Biel anirà fins a Baó, a la Catalunyadel Nord, per parlar amb Laura Pi, cap de colla dels Castellers del Riberal. Aquesta colla forma part de l'Associació Aire Nou, una entitat que defensa i promou la llengua i la cultura catalanes. Els centenars de membres de l'associació es donen suport els uns als altres perquè la cultura popular catalana (en tota mena de manifestacions, dels castellers als bastoners, passant pels sacs de gemecs o el bestiari) pervisqui a la Catalunya del Nord. A al'Associació, amb gent com la Laura o el seu pare, l'Hervé, com a motors, tothom és necessari.

L'Aina coneixerà David Fernández, un tècnic en emergències sanitàries que explicarà en què consisteix la seva feina, que és un suport imprescindible per als metges i infermers que viatgen amb ell a l'ambulància quan han d'atendre una urgència sanitària. Amb el David, l'Aina aprendrà a fer una RCP –és a dir, una reanimació cardiopulmonar–, una maniobra que pot salvar vides i que tothom hauria de conèixer.

El programa també visitarà el pilot Isidre Esteve i la seva companya, Lídia Guerrero, fisioterapeuta i veritable puntal per fer rutllar la carrera esportiva de l'Isidre i també la seva fundació, que es dedica a promoure l'autonomia personal i a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat mitjançant l'activitat esportiva. El Biel i l'Aina conversaran amb la Lídia i l'Isidre i compartiran amb ells una intensa jornada d'entrenament.

El programa

Des del 27 d'agost i fins al 3 de desembre, cada dissabte al migdia l'actualitat castellera torna a TV3 amb la segona temporada d'"Obrint plaça".

Un programa conduït per Biel Duran i Aina Mallol basat en històries i vivències de tots els àmbits de la vida i de caràcter universal, però protagonitzades per castellers i castelleres.

A partir d'una emoció, un valor, una acció o un sentiment molt presents al món casteller, i que seran el punt de partida de les històries humanes de cada capítol, es mostra com aquests conceptes són també protagonistes a la vida quotidiana.

"Obrint plaça" s'emetrà cada dissabte al migdia per TV3 i cada divendres a la nit pel 33. És una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració d'Abacus i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3/obrintplaca

#ObrintPlaçaTV3 

Anar al contingut