DISSABTE I DIUMENGE

"El suplement" estrena el reportatge "Suïcidi: el gran tabú" i fa la prèvia dels XII Premis Gaudí

Dissabte, 18 de gener, "El suplement", amb Roger Escapa, presenta el reportatge "Suïcidi: el gran tabú" per trencar els múltiples silencis que envolten una realitat més quotidiana del que sembla: a Catalunya és la primera causa de mort entre els joves i la primera causa de mort no natural entre la resta de la població. El reportatge compta amb el testimoni d'afectats, experts i familiars.

Diumenge, 19 de gener, la presidenta de l'Acadèmia Catalana del Cinema, Isona Passola, diagnosticarà la salut del cinema català amb Àlex Gorina, poques hores abans de la gala de lliurament dels XII Premis Gaudí.

Dissabte, 18 de gener, a partir de les 9.00, "El suplement", amb Roger Escapa, farà tertúlia d'actualitat amb Joan Serra, Estefania Molina, Odei Etxearte i Nacho Corredor i parlarà amb el periodista, analista polític i advocat José Antonio Zarzalejos sobre el nou govern espanyol de coalició i sobre l'arribada dels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín al Parlament Europeu.

A les 10.00, el programa presenta "Suïcidi: el gran tabú", un reportatge que trenca un silenci sobre aquesta realitat. Com a societat, parlar de suïcidi és difícil i tant per a les persones que ho han intentat com per als familiars i amics de morts per aquesta causa els silencis es multipliquen. Cada any unes 800.000 persones se suïciden arreu del món, segons l'Organització Mundial de la Salut. A Catalunya, el suïcidi és la primera causa de mort prematura entre els joves i la primera causa de mort no natural de la resta de població, al davant dels accidents de trànsit. Roger Escapa conversa amb Jofre Dodero i Helena Mercader, dues persones d'edats molt diferents que han passat per diversos intents de suïcidi. També en parlen els familiars, com Janet Recasens i Laura Horcajo, i experts com Ariadna Rogero de l'associació Obertament i Aina Fernández, psiquiatra de l'Hospital de Sant Pau. Per últim, el testimoni de Javi García, conductor de metro de TMB que ha presenciat 8 suïcidis.

A partir de les 11.00, el convidat misteriós d'"Amor de mare" d'aquesta setmana, que col·lecciona forquilles a ritme d'Elvis Presley, i tot seguit, Gemma Herrero i Toni Padilla parlaran sobre l'apassionant món dels tràilers de pel·lícules.

A les 12.00, els "Homes clàssics", Albert Galceran i Pedro Pardo, retran homenatge a Luciano Pavarotti, un dels grans tenors de la història recent de l'òpera, amb motiu de l'estrena del documental del cineasta Ron Howard. I tancarà l'hora "L'arca de Nogué", amb el gastrònom i cuiner Pep Nogué lloant el producte més consumit pels hípsters, l'alvocat, conegut també com l'or verd, amb el suport de la dietista i nutricionista Clara Zaplana, la gastrònoma Annette Abstoss i l'emprenedor i productor d'oli d'alvocat.

A partir de les 13.00, l'espai "Mans (El suplement)", amb Quim Rutllant i Ester Plana, farà el seguiment d'una de les setmanes més intenses de tot el calendari festiu d'hivern, amb les celebracions de Sant Antoni i Sant Sebastià; es deixarà captivar també per la màgia de les ombres xineses i escalfarà motors per a la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa.

 

Diumenge, la salut del cinema català, amb Isona Passola, presidenta de l'ACC

"El suplement" arrencarà diumenge a les 6.00, amb un "L'ofici d'educar (El suplement)" especial Marató, en què Elisabet Pedrosa parlarà amb el músic Marc Parrot i la pintora Eva Armisén, una parella que ha assolit una autèntica simbiosi creativa, vivencial i personal: "Fer fills i projectes creatius ens ha fet feliços". Han tingut dos fills i han fet dibuixos, músiques i tres llibres. Demà compartiran amb els oients el seu llegat de pares, el despertar de la seva creativitat i com els fills els han inspirat per crear més i millor i les seves últimes creacions: el disc "Refugi", del Marc, i el llibre "La mare i el mar", de l'Eva, una preciosa història de bussejadores de Corea.

A les 9.00, la tertúlia d'actualitat, amb Marc Molins, Núria Orriols, Oriol March, Ana Pardo de Vera i Mayka Navarro, amb qui faran la prèvia de l'inici del judici a la direcció dels Mossos, que començarà el proper dilluns, 20 de gener, a l'Audiència Nacional. 

A les 10.00, la "Setmana tràgica", amb Jon Sindreu i Toni Rodon, plantejarà quin sentit té mantenir el pont aeri entre Barcelona i Madrid, una de les principals vies de comunicació per a milers de persones. Tot seguit, Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, diagnosticarà la salut del cinema català amb Àlex Gorina, director del programa "La finestra indiscreta", de Catalunya Ràdio, i el periodista cultural Joan Burdeus, poques hores abans de la gala dels XII Premis Gaudí.

A les 11.00, el programa parlarà d'una de les tendències que està revolucionant la higiene femenina: la copa menstrual, alternativa sostenible que cada vegada utilitzen més dones. A continuació, David Carabén i Roger Mas, dos homes que mai es donen per vençuts, buscaran cançons que parlin de rendició. 

A les 12.00 arribarà "El dominical", amb Joan Botta, Gerard Jubany, Paula Carreras, Xavi Espinosa i Carles Roig. A més, l'actor Jaume Madaula visitarà el programa per presentar el musical "La importància de ser Frank", que s'ha estrenat aquesta setmana al Teatre Poliorama de Barcelona. 

A partir de les 13.00, l'espai de cultura gastronòmica "Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)", amb Paula Molès, parlarà de la progressiva seducció del te, la beguda d'origen xinès que ha aconseguit sortir de mica en mica de l'ombra del cafè, i ho farà des d'una de les botigues de te amb més solera de Barcelona, Sans & Sans, per conèixer-ne les varietats que hi ha i la millor manera de conservar-lo de la mà de l'experta Alexandra Witty i de la mestra de te Victoria Bisogno. I també Salvador Garcia-Arbós, que parlarà del bistec tàrtar, i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, que explicarà tots els beneficis de les llenties, entre d'altres.

El programa "El suplement" s'emet els dissabtes i diumenges, de 6.00 a 14.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio/elsuplement

facebook/elsuplement

twitter/elsuplement

instagram/elsuplement

spotify/elsuplement

 

Anar al contingut