El Super3 estrena l'espai sobre desenvolupament sostenible "Objectiu 2030", produït pel Departament d'Educació en col·laboració amb TV3

Aquest dilluns, 18 de maig, a les 19.50, el canal Super3 estrena "Objectiu 2030", un espai produït pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de TV3, que incideix en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per l'ONU. Els capítols d'"Objectiu 2030" s'emetran de dilluns a divendres i es podran tornar a veure l'endemà de l'estrena, a les 10.20. Els programa està presentat per dos mestres de primària, el Joan Cirera i la Rita Morros.

"Objectiu 2030" ha estat produït pel Departament d'Educació amb la col·laboració de TV3. Consta de 17 capítols, que repassaran els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que proposa l'ONU per ser assolits el 2030, amb temàtiques com la pobresa, la fam, la pau, la salut, el medi ambient o l'educació. L'objectiu d'aquest programa, adreçat a l'alumnat de primària, és difondre els ODS i reforçar, d'aquesta manera, la tasca d'educar en valors socials i cívics que ja es fa des de les escoles.

El canal Super3 estrenarà "Objectiu 2030" aquest dilluns, 18 de maig, a les 19.50, just després de l'"InfoK". S'emetrà de dilluns a divendres i tots els capítols es podran tornar a veure l'endemà a les 10.20, també després de la reemissió de l'"InfoK". El programa també estarà disponible als webs del Departament d'Educació i del Super3, per tal d'arribar al màxim d'alumnes durant aquest període de confinament per reforçar el seu aprenentatge sobre la situació que s'exposa a cada ODS.

"Objectiu 2030" està copresentat per dos mestres de primària: Joan Cirera, de l'Institut Escola Pompeu Fabra, del Pont de Vilomara i Rocafort, i Rita Morros, de l'Escola Abat Marcet, de Terrassa. Aquest fet permetrà connectar de manera més directa amb els alumnes i amb un llenguatge adequat a la seva edat. Cada capítol inclourà una entrevista a un representant d'una organització especialitzada en cadascuna de les qüestions per donar a conèixer de primera mà les problemàtiques existents i les diferents solucions.

L'estrena d'"Objectiu 2030" s'afegeix al format digital "Avui aprenem", també en col·laboració amb el Departament d'Educació, i a d'altres propostes divulgatives del canal Super3 durant aquests mesos de confinament, com ara l'emissió de l'espai per aprendre anglès "Wow! English Method", de les sèries "Comptem amb la Paula", "La caleta de la Lily" i "BabyRiki", íntegrament en llengua anglesa, i de programes com ara "InfoK", "Dinàmiks", "Veterinaris" o "Dins el cos humà".

 

L'estructura d'"Objectiu 2030"

Cada capítol, amb una durada d'uns deu minuts, comença amb una presentació de què són els ODS i la introducció de l'ODS del capítol; després hi ha l'entrevista del representant de l'organització i un resum dels punts clau. A continuació es proposa un debat sobre la qüestió i es donen idees perquè els alumnes hi puguin contribuir des de casa. Finalment, es planteja el repte del dia, un dels punts més destacats del programa.

Les organitzacions que han col·laborat en l'apartat de l'entrevista són: Creu Roja (fam), Mans Unides (pobresa), Fundació Salut i Comunitat (salut), UNICEF (educació), Lika (igualtat de gènere), Oxfam Intermón (aigua neta), Greenpeace (energia), NouSol (treball), Ajuda en Acció (infraestructures), Fundació Arrels (reduir desigualtats), Ajuntament de Barcelona (ciutats i comunitats), Opcions (consum), Fridays for Future (clima), Institut de Ciències del Mar (vida submarina), Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (vida terrestre), Justícia i Pau (pau) i Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya (aliances).

 

Els capítols

L'any 2015, l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seves societats emprenguin un nou camí per millorar la vida de tothom, sense deixar ningú enrere. L'Agenda té 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), un conjunt de propostes per a la millora del planeta.

Els 17 capítols d'"Objectiu 2030" se centren en cadascun d'aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible: fi de la pobresa, fam zero, salut i benestar, educació de qualitat, igualtat de gènere, aigua neta i sanejament, energia neta i assequible, treball digne i creixement econòmic, indústria, infraestructures i innovació, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, consum i producció responsables, acció climàtica, vida submarina, vida terrestre, pau i justícia i aliances per als objectius mundials.

 

super3.cat

facebook.com/clubsuper3

 

Anar al contingut