El Super3, amb La Marató

Un any més, el canal Super3 participa de manera molt activa en La Marató, tant els dies previs com el mateix diumenge 20 de desembre. L'"InfoK" ha preparat un programa especial, la família del Super3, el Mic i la resta de cares del canal apareixeran en diferents moments del programa de La Marató, l'espai "Una mà de contes" presenta una història especial que fa un homenatge als col·lectius que han liderat la lluita contra el coronavirus i el web del Super3 recull totes les accions que el canal fa en relació amb La Marató.

"InfoK", un programa especial el dijous 17

L'edició de l'informatiu "InfoK" del dijous 17 serà un monogràfic dedicat a La Marató. El programa comptarà amb la presència dels quatre presentadors de La Marató, Laura Roser, Raquel Sans, Mònica Terribas i Jordi Basté. Tots quatre protagonitzaran una videotrucada que farà d'eix vertebrador del programa i en què "intentaran recordar" als espectadors el número de La Marató.

Al llarg de l'especial també es parlarà del "Videoescoles", la peça sobre les xerrades que es fan a les escoles de Catalunya. El programa ha anat a l'Institut Cambrils per conversar amb els alumnes de 1r d'ESO que han rebut la xerrada i han vist el vídeo que es fa cada any.

L'"InfoK" també ha visitat l'Íngrid, una nena de 13 anys, que té leucèmia. Aquest any, per culpa de la pandèmia, no pot anar a l'escola per precaució i té una tutora particular per a ella cada dia. També es podrà conèixer el cas de l'Aleix i l'Arlet, de 12 i 8 anys, que han tingut un avi malalt de Covid-19 i que se n'ha sortit. S'explicarà com aquesta malaltia ha modificat completament les relacions avis/nets

El programa també parlarà de la iniciativa solidària de l'Arlet, una nena de 9 anys que va engegar el projecte "Pinta la pinça" des que el seu avi va morir de Covid. Pinta agulles d'estendre, les penja a Instagram. Demana a la gent que aporti un euro per cada pinça i els guanys que faci seran per a la recerca de la malaltia.

Finalment, l'"InfoK" també oferirà un vídeo sobre el disc de La Marató, amb una entrevista a l'Escolania de Montserrat, que participa en el disc, i també a la cantant Sara Roy, una altra de les artistes del disc.

 

La família del Super3 i els Pallapupas

Durant el programa de La Marató, es podrà veure una història protagonitzada pel Dan i el Fluski. A la porta de l'Hospital Sant Joan de Déu, i amb l'ajuda dels Pallapupas, tots dos miren de trobar una solució per a un súper que té un familiar ingressat i no el pot visitar.

A més, també s'emetrà una peça amb missatges de les cares del canal (Núria Vilanova, de l'"InfoK"; Paula Alòs, del "Manduka"; el Dan, el Fluski, la Nenúfar i la Matoll, de la família del Super3, i el Riff i el Flat, del "Rat Rank").

 

El Mic, a La Marató

El Mic, el titella més estimat pels petits del canal Super3,  participa en La Marató amb un missatge adreçat als adults. Fent servir el seu to ple de tendresa, els vol recordar que, ara més que mai, els nens i nenes necessiten compartir neguits i certeses amb els grans per poder estar tranquils, confiats i omplir el món de somriures.

 

"Una mà de contes" dona les gràcies (dimecres 16, a les 17.55)

Amb el conte "Gràcies", el programa vol fer un homenatge a totes les persones que lluiten contra la pandèmia. Amb un tractament gràfic inspirat en imatges de microscopi electrònic, el protagonista d'aquest conte, el Cristian, s'imagina, confinat a la seva habitació, lluitant contra un virus malvat amb el seu superpoder: el sabó. Agraït,  el Cristian vol fer un regal a l'autèntic heroi que va salvar del virus el seu avi. Científics, metges, infermeria, neteja, transportistes..., passant per agricultors, mitjans de comunicació, artistes i llibreters, el Cristian descobreix, gràcies a una voluntària que ajuda el seu avi, que l'autèntic heroi ha estat ell mateix per respectar les normes sanitàries durant la pandèmia.

Els text del conte l'ha escrit Mireia Vidal, premi Serra d'Or de la Crítica 2020, i les il·lustracions les ha dibuixades l'artista italiana Naida Mazzenga, que va ser seleccionada per la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya 2020. La doctora Asun Galera, biòloga i investigadora de la UPC, i Rosa Maria Orriols, membre de la Board Internacional Comission on Ocupacional Health, han tingut cura del contingut científic del conte. L'assessorament pedagògic ha anat a càrrec del Departament d'Educació.

 

La Marató, als espais digitals del Super3

Tant el web com les xarxes del Super3 fan seguiment de totes les informacions relacionades amb La Marató i amb la publicació dels vídeos dels programes dedicats a aquest esdeveniment solidari, com l'"InfoK", "La família del Super3", "MIC" o "Una mà de contes".

 

super3.cat

twitter/super3cat

facebook/super3

instagram/super3

youtube/super3

Anar al contingut