El Sona9 selecciona els 12 grups semifinalistes de la XIX edició del concurs

La XIX edició del concurs Sona9 ja ha seleccionat els 12 artistes semifinalistes del certamen, que actuaran al Festival Acústica de Figueres, les Festes de Santa Tecla a Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i el Festival BAM de Barcelona, en un periple que comença aquest dijous, 29 d'agost.

Tal com va avançar ahir a la nit el programa "Sona9" d'iCat, amb Lluís Gendrau, el jurat del concurs Sona9 2109, integrat per membres d'iCat, TV3, Enderrock i les Cases de la Música –amb el suport d'IB3, Àpunt, You Think i Pro21–, ha escollit set dels 12 grups i solistes que passen a la fase de semifinals del concurs Sona9: Entelèquia, Fok, Joe Pask, Joina, Mabel Flores, Maria Jaume Martorell i Urpa. Els 5 semifinalistes restants, escollits per votació popular, són Amulet, Grup de Reforç, Keita Elm, L'Últim Europeu i Relat.

Els dotze semifinalistes disputaran les semifinals a partir d'aquest dijous, 29 d'agost, al Festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla a Tarragona i el BAM Festival de les Festes de la Mercè a Barcelona, en què es realitzaran les proves especials.

En els concerts semifinals, els artistes seleccionats han de presentar el seu repertori en directe i dues de les proves del Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d'un altre artista i musicar un poema d'un poeta proposta per l'organització.
 

Calendari de concerts dels 12 semifinalistes

 

Festival Acústica de Figueres (dijous 29 d'agost, Plaça de Catalunya)

- 18.00 - Mabel Flores (fusió, Terrassa)

- 18.45 - Joina (rap, Figueres)

- 19.30 - Fok (rap alternatiu, Girona)

Festes de Santa Tecla de Tarragona (dissabte 14 de setembre, Capsa de Música)
- 20.00 - Maria Jaume Martorell (cançó d'autor, Lloret de Vistalegre)

- 20.45 - Entelèquia (rap, Premià de Mar)

- 21.30 - Joe Pask (pop-rock, Alcoi)

Mercat de Música Viva de Vic (dissabte 21 de setembre, Plaça dels Màrtirs)
- 18.00 - Keila Elm (pop-folk, Girona)

- 18.45 - Amulet (folk-rock, Santa Maria del Camí)

- 19.30 - L'Últim Europeu (pop-rock, Catadau)

Festival BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona (dilluns 23 de setembre, Pla de Joan Coromines)
- 18.45 - Grup de Reforç (pop, Vilassar de Mar)

- Urpa (rock, Barcelona)

- Relat (reggae-dub, Tortellà)

En la fase final del concurs, el jurat escollirà els cinc artistes que faran un concert acústic a iCat, a més de la gravació d'un tema a Bucbonera Studios. D'aquí en sortiran tres grups finalistes que seran els que disputaran la gran final a la sala Luz de Gas de Barcelona, el 20 de novembre.

El certamen atorgarà enguany més de 45.000 euros, entre guanyadors i finalistes, en premis per a la gravació, producció i promoció de les cançons, a més d'una gira de concerts arreu de Catalunya.

 

Tallers de formació i assessorament

La nova edició del Sona9 ha incorporat novetats per ampliar la formació i l'assessorament dirigit als artistes participants, amb sessions formatives i de projecció al panorama musical. Els divuit grups preliminars realitzaran un taller de producció i assessorament per als directes els mesos de juny i juliol i també optaran al Premi Cases de la Música, que consistirà en un paquet de serveis musicals. A més, podran assistir a una sessió formativa a la seu de la SGAE a Catalunya sobre drets d'autor, propietat intel·lectual i contractes discogràfics, editorials i de management. La Cupula Music oferirà un servei gratuït de distribució digital a Spotify, Deezer i iTunes.

El concurs adreçat a l'escena emergent valora especialment els artistes que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música i està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i els Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, té la col·laboració de les Cases de la Música i la Fundació SGAE, i el patrocini d'Estrella Damm. A més, el Sona9 té el suport del govern de les illes Balears, l'Ajuntament de Palma i IB3, i la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Cultura i Àpunt.

ELS PREMIS DEL SONA9
Premi Sona9 – Valoració econòmica de 30.000 €
El guanyador del concurs podrà accedir a la gravació, producció i edició d'un disc en un estudi professional i realitzar una gira de concerts per sales i festivals de Catalunya, a més d'una campanya de publicitat en els mitjans organitzadors.
 
Premi Joventut – Valoració econòmica de 3.000 €
El segon premi consta de la gravació de quatre cançons en un estudi professional, distribució digital de l'EP i una gira de concerts per diferents festivals de Catalunya.
 
Premi Èxit – Valoració econòmica de 1.500 €
Ell tercer premi obtindrà la gravació de dues cançons en un estudi professional i la distribució digital del single.
 
Premi de Votació Popular – Valoració econòmica de 1.000 €          
El premi popular es votarà el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic, i consta de 1.000 euros en material musical.
 
Premi Cases de la Música - Valoració econòmica de 5.000 €
Atorgat al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 18 grups classificats de la fase preliminar del Sona9. Consisteix en un programa de serveis musicals, el seguiment de la carrera del grup i una ajuda a la creació.
 
Gravació cinc cançons finalistes - Valoració econòmica de 5.000 €
Cadascun dels cinc artistes finalistes enregistra una cançó a Bucbonera Estudios amb la direcció de l'enginyer de so Tomàs Robisco i un productor professional. Les cançons són cedides als autors.
  
PALMARÈS SONA9 2010-18
 
Els guanyadors de les darreres edicions dels Sona9 han estat:
 
2018 – Sandra Bautista  
2017 – Senyor Oca
2016 – Lakaste

2015 – Est Oest
2014 – Trau

2013 – Copa Lotus
2012 – Empty Cage
2011 – Nyandú

2010 – La Iaia
 

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut