Teresa Guardans, a "Signes dels temps"
DIUMENGE, A LES 11.00

El silenci, un nou tresor a descobrir, a "Signes dels temps"

Diumenge, a les 11.00, "Signes dels temps", el programa presentat i dirigit per Montserrat Esteve, entrevista Teresa Guardans, investigadora de les tradicions espirituals, filòloga i doctora en Humanitats, que fa anys que ensenya els beneficis del silenci, a petits i grans.

En un món accelerat, ple de sorolls i de dispersió constant, cada cop hi ha més persones interessades a practicar una estona de silenci. Aquest diumenge, "Signes dels temps" conversa amb Teresa Guardans per parlar dels beneficis del silenci. La investigadora, filòloga i doctora en Humanitats diu que "el silenci és abaixar el volum del 'jo' i obrir-se de bat a bat a la vida. El primer fruit del silenci és poder comprendre més bé els altres."

Amb la seva feina també ha recollit el llegat de místics, com ara Teresa de Jesús i Theillard de Chardin, que parlaven de com gestionar l'art de viure i el propi jo, per estar oberts a l'existència. Experta en la saviesa de les tradicions, Guardans sap llegir aquest llegat amb un llenguatge proper i actual.

Guardans, que acaba de publicar un nou llibre, "Les claus del silenci. L'art de viure" (Viena), ha treballat amb mestres i professors i afirma que a l'escola "l'actitud silenciosa de les nostres capacitats ha de formar part de l'ensenyament de qualsevol àrea, ha de ser molt més transversal". En aquest sentit, el silenci ajuda a la capacitat d'atenció i d'escolta, mentre els alumnes estan aprenent continguts acadèmics.

El programa

"Signes dels temps" és un dels programes més veterans de TV3, amb 35 anys d'emissió. Des del març del 2020 es presenta amb un nou format, dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, amb Agustí Vila de realitzador, Imma Segarra de productora, Joan Grané d'ajudant de realització, Roser Costa a la producció, Eulàlia Tort a la redacció i Àngels Serres a la documentació.

El programa vol ser un espai de reflexió obert i pròxim sobre l'actualitat de l'Església catòlica, amb protagonistes d'aquí i d'arreu del món que treballen per defensar els drets humans, la cultura de la pau i la no-violència, l'espiritualitat, la justícia social i la sostenibilitat del planeta. "Signes dels temps" tracta temes pròxims a la realitat quotidiana, tenint en compte els valors cristians, i posa en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada. A més a més, amplia la mirada cap a l'ecumenisme, el diàleg interreligiós i la saviesa de les tradicions.

tv3.cat/signesdelstemps
facebook.com/signesdelstemps

twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut