El silenci del Jonc
El silenci del Jonc

"El silenci del Jonc", a "El documental"

El programa del 33 "El documental" emetrà dijous, 29 de gener, a les 23.35, "El silenci del Jonc", una producció de Susanna Barranco que dóna veu a persones discapacitades. La cinta ha participat al Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona i ha estat seleccionada per al NY Disabilities Film Festival.

"El silenci del Jonc" explora la vida del Jonc i la de diversos testimonis amb discapacitat intel·lectual de diferents edats i en permet observar el seu dia a dia i les seves experiències. Alhora, el film analitza la diversitat funcional a partir de les reflexions d'especialistes, que parlen des del punt de vista humà i professional.

El documental es completa amb la col·laboració d'artistes de diversos àmbits com la ballarina Sol Picó, l'actor Ferran Carvajal, el filòsof i escriptor Rafael Argullol, el pallasso Jango Edwards i els grups de música Fundación Tony Manero i Vetusta Morla. La voluntat és reflexionar sobre la diferència, amb el ple convenciment que l'art pot ser una via perquè la diferència deixi de ser diferència.

 

Susanna Barranco, directora

Creadora multidisciplinària, treballa en diferents àmbits artístics amb una forta empremta personal. Després de formar-se al Col·legi del Teatre i de graduar-se en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona, treballa amb rellevants companyies teatrals de Barcelona (Comediants, Marcel·lí Antúnez, Delirio...).

L'any 1999 crea la companyia que porta el seu nom, en què treballa en col·laboració amb diferents professionals per dur a terme els seus espectacles. Entre els seus muntatges, destaquen "Mossegades" (2005), "L'amor no fa mal" (2009) i "Massa tard per ser pessimista" (2013). També és col·laboradora habitual d'editorials de divulgació com Editorial Cruïlla i ha publicat un poemari, "Cràter"; el llibre "Digue'm una cosa bonica" (Columna Edicions) i la novel·la "La autopista del amor" (Ediciones B).

Com a documentalista, ha dirigit els documentals "Ferides", "Buits" i "El silenci del Jonc".

 

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

@eldocumental33

Anar al contingut