El recorregut de la 44a edició del Dakar
El recorregut de la 44a edició del Dakar

El seguiment del ral·li Dakar, a Esport3 i Catalunya Ràdio

El ral·li Dakar concentra aquest any el nombre de participants catalans més nombrós de les últimes edicions i, a més, amb presència a totes les categories. Més de 40 homes i dones que han decidit fer front a la 44a edició del ral·li més dur del món que, per tercer any consecutiu, es disputarà per pistes i deserts de l'Aràbia Saudita. Esport3 i Catalunya Ràdio en faran un ampli seguiment

El ral·li Dakar sortirà de la ciutat saudita de Jiddah, a la costa occidental del país, amb una etapa pròleg el dia 1 de gener, i rebrà la caravana a la meta final, el dia 14 de gener, després de 8.375 quilòmetres (4.258 km són cronometrats). L'Aràbia Saudita és un país que ofereix unes imatges impagables dels competidors superant obstacles naturals, com les dunes. L'empresa organitzadora, tot i els temps que els toca viure amb la covid i la seva perillositat, ha aconseguit aplegar fins a un miler de pilots i copilots, repartits en 430 vehicles per a la competició absoluta i 150 de la categoria de clàssics. Aquesta edició és també l'inici d'un procés ferm cap a la sostenibilitat. De moment, en aquesta pròxima edició, ja hi competeixen vehicles híbrids.

Esport3

Diumenge 26, a les 20.30, Esport3 emetrà un programa de prèvia en què analitzaran qui són els pilots favorits de cada categoria per guanyar el Dakar 2022. Però, sobretot, el que faran és veure com hi arriba la nombrosa caravana de pilots i copilots catalans. Emetran un reportatge sobre el debut de Carles Checa al ral·li raid més conegut, i també qui són les integrants d'un equip format només per dones. El programa el conduirà Noel Rodríguez, a qui acompanyaran, un any més, l'especialista Marc Guasch i Xavi Guillén, l'enviat especial a la prova.

Des del 2 de gener i fins al 14, cada dia a les 15.30 s'emetrà "Dakar Express", un recull de les primeres imatges de l'etapa. També es podran sentir les declaracions dels guanyadors de cada especial i mostraran les classificacions de cada categoria. Repassaran com hauran anat les coses als pilots catalans, i explicaran en quin punt de l'especial es troben aquells que encara no hagin acabat l'etapa. El programa el presentarà Noel Rodríguez i l'acompanyarà Marc Guasch.

I des de l'1 de gener fins al 14, cada dia a les 20.45 serà el torn de "Dakar 2022", un programa d'anàlisi del que hagi passat a l'etapa del dia. Hi haurà les declaracions dels protagonistes i actualitzaran les classificacions de la jornada. En aquest espai també es podran veure reportatges amb els pilots des del bivac, i a plató els acompanyaran convidats per explicar detalladament tot el que hagi passat a la jornada.

Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio acompanyarà els participants catalans com ho ha fet durant més de 30 temporades en les seves aventures, ho explicaran de ben a prop, ja sigui a través de l'antena convencional o de Catalunya Informació. En aquesta ocasió, aprofitaran per ampliar l'oferta informativa amb un podcast d'àudio diari al web i a l'app de Catalunya Ràdio, recollint l'essència de la competició, i també amb altres continguts audiovisuals que permetin a l'audiència acostar-se encara més al dia a dia del ral·li.

L'enviat especial serà novament Damià Aguilar, que ja compta amb tres Dakars com a experiència, dos dels quals a Sud-amèrica i un precisament a la península aràbiga.

esport3.cat

catradio.cat

#DakarE3

Anar al contingut