Diumenge, a les 01.00

El riure i Jansky, a "Quan arribin els marcians"

Diumenge, 11 de desembre, a les 01.00, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans.

Aquesta setmana els marcians volen saber què ens fa riure i com riem. Amb "Petar-se de riure" s'acostaran a professionals que es dediquen a fer riure altres persones, des del teatre fins al circ, la música, passant per les sèries o la teràpia. Són còmiques com Agnès Busquets i Alba Florejachs, pallassos com Roger Julià o els Escarlata, el músic Pau Vallvé, les guionistes i protagonistes de la seva pròpia sèrie Berta Prieto i Belén Barenys, i la terapeuta María Rodríguez Sandía. I els protagonistes de l'abducció són els Jansky. El duet mallorquí arriba rodejat d'insectes a la nau marciana abans que presentin el disc nou en concert a Barcelona.

El reportatge: "Petar-se de riure" 

El programa es fixarà en una de les activitats que més agrada als humans, riure. És un mecanisme psicològic, una emoció bàsica de l'ésser humà provocada per un estímul cognitiu, l'humor. És universal i alhora heterogeni, perquè té tants matisos com cultures i individus. 

I es riurà amb Agnès Busquets i Alba Florejachs, còmiques i actrius amb qui habitualment es riu al "Polònia" de TV3 i que acaben d'estrenar l'obra "La salsa". Explicaran que això de fer riure es porta a la sang i que de petites feien paròdies per a la família i els companys de l'escola.  

Amb Berta Prieto i Belén Barenys, guionistes i actrius de la sèrie "Autodefensa", acabada d'estrenar a Filmin, el programa s'endinsarà en el jardí de si l'humor és generacional. 

El món del circ també hi és present, amb els Escarlata, és a dir, Jordi Aspa i Bet Miralta, que donen a conèixer "Grutesca", un espectacle sobre el fet de riure.  

Roger Julià, actor, pallasso i codirector de "Golfus de Roma", comparteix amb nosaltres com han arribat els nassos vermells en aquest musical clàssic que es pot veure al Teatre Condal de Barcelona. 

I del món de la música, Pau Vallvé es treu la màscara de músic reflexiu i tristoi per donar a conèixer el seu vessant més alegre amb el seu nou disc, que ha batejat amb la icona del riure, ": )".  

Del riure com a teràpia en parla la terapeuta María Rodríguez Sandía, amb qui hem fet una sessió de risoteràpia. 

L'abducció: Jansky 

Grills, abelles i altres insectes terrestres s'han colat a la nau dels marcians. Per saber com comunicar-se amb aquests polissons, abdueixen el duet d'electrovers Jansky, que ha estudiat i enregistrat els sons de set espècies d'insectes de Mallorca per compondre "Insecta dance music", el seu quart disc d'estudi.  

Abans de defensar-lo en directe al Paral·lel 62 de Barcelona, aquesta parella formada per una poeta i un ambientòleg ens canta les bondats de la fauna entomològica i reivindica aquest col·lectiu tan maltractat a la Terra. 

Cap de setmana a la Terra 

A l'última part del programa, dirigit per Jofre Font, els redactors terrícoles Xavi Abad, Roger Roca i Jofre Font fan les seves recomanacions marcianes. 

Les propostes d'aquesta setmana són: el documental del mes "Karaoke Paradise" en diversos cinemes del país; el Circ d'Hivern Fam a l'Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona, del 17 de desembre al 22 de gener; l'espectacle "Déjà ", de la Cia. Manolo Alcántara al TNC de Barcelona, del 28 de desembre al 8 de gener, i el concert "Mallorca party" amb Joan Miquel Oliver i Da Souza a la Sala Apolo de Barcelona el 21 de desembre.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu. Aquesta temporada, a TV3 hi arriba els diumenges a la nit, i els dijous torna a treure el cap a la televisió, al 33. 

#MarciansTV3 

Anar al contingut