Dissabte, a les 12.10

El realitzador Jordi Lops, el bandautor El Petit de Cal Eril i el periodista Jordi Nopca, al programa "Clipping"

Demà, dissabte, a les 12.10, TV3 emetrà l'onzè capítol de "Clipping", que presenta una àmplia selecció de clips de qualitat que mostren l'actualitat de la creació musical i audiovisual. El realitzador Jordi Lops, el bandautor El Petit de Cal Eril i el periodista Jordi Nopca seran tres dels protagonistes del programa musical d'aquesta setmana.

"Clipping", que dona veu a artistes i realitzadors per abordar una producció anual de més d'un miler de videoclips en català, cada setmana dona cabuda a una quinzena de clips catalans de qualitat.

A la secció "Fabricant de clips", aquest dissabte el realitzador de Barcelona Jordi Lops parlarà de les seves creacions, en una trajectòria en què ha dirigit videoclips de Doble, Senyor Oca i Lildami.

L'espai "El clip de la setmana", que destaca un videoclip introduït pel mateix grup o intèrpret, tindrà com a protagonista El Petit de Cal Eril, que presenta "Com quan dormim", el nou senzill del bandautor de Guissona.  

El periodista, escriptor i traductor Jordi Nopca és la veu mediàtica de la secció "El clipping de…", que aquesta setmana triarà el seu videoclip preferit: "He creuat el riu", del doble àlbum "Ratpenat" del cantant blanenc Isaac Ulam.

En aquest onzè capítol, es podran veure els clips "Reflexe", un avançament del disc "Parc" del bandautor de Collbató Ferran Palau, i "Culminació", amb el grup valencià El Diluvi versionant Ovidi Montllor. A més, hi sortiran produccions de Sau30, Stay Homas i Flashy Ice Cream, entre altres.

 

El programa

Els últims anys, la producció de videoclips en l'escena musical catalana ha crescut quantitativament i qualitativament gràcies a les noves plataformes. Només en llengua catalana, cada any es produeixen un miler de videoclips. Els nous talents es difonen a través de les xarxes socials i el clip és un format que també s'ha convertit en un planter per a nous realitzadors.

Partint d'aquesta realitat creixent, TV3 presenta "Clipping", un programa setmanal de 30 minuts que aquesta primera temporada consta de 22 capítols, amb la realització i muntatge musical de l'artista multimèdia barcelonina Mar Orfila.

El programa, que difon la música popular de proximitat amb un format dinàmic i desenfadat, es pot seguir a través de diverses plataformes i està obert a la participació dels espectadors, que poden votar a través de les xarxes socials.

"Clipping" és una producció de TV3 amb la col·laboració del Grup Enderrock i amb el suport de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

tv3.cat/clipping

Anar al contingut