Marcel i Júlia, al programa musical "Clipping".
Marcel i Júlia, al programa musical "Clipping".
Dissabte, a les 00.50

El realitzador Àngel Leiro, el duet Marcel i Júlia i el periodista Lluís Marquina, al programa "Clipping", al 33

Demà, dissabte, a les 00.50, s'emetrà el setzè capítol de "Clipping" al 33. El programa, que mostra l'actualitat de la creació musical i audiovisual amb una selecció de clips de qualitat, tindrà com a protagonistes el realitzador Àngel Leiro, el duet Marcel i Júlia i el periodista Lluís Marquina.

Cada setmana "Clipping" presenta una quinzena de clips catalans de qualitat i dona veu a artistes i realitzadors per abordar una producció anual de més d'un miler de videoclips en català.

A la secció "Fabricant de clips", aquest dissabte, el realitzador Àngel Leiro parlarà de les seves creacions, en una trajectòria en què ha dirigit videoclips de Lax'n'Busto, Bars, Lucrecia i Dani Nel·lo.

L'espai "El clip de la setmana", que destaca un videoclip introduït pel mateix grup o intèrpret, tindrà com a protagonista el duet Marcel i Júlia, que presenta "Millor amb tu", del seu segon treball, "En òrbita".

El periodista barceloní Lluís Marquina, presentador del programa "Tot es mou" a TV3, és la veu mediàtica de la secció "El clipping de…", que aquesta setmana triarà el seu videoclip preferit: "Tanca els ulls", un regal del grup Txarango a la fidelitat del públic.

A "La nevera", el programa recordarà un clip d'Adrià Puntí: "Sota una col", una cançó inclosa al disc "L'hora del pati", de l'any 1999. Primer clip amb dibuixos per a una cançó en català, va ser dirigit pel mateix Puntí i per Òscar X. Gómez.

En aquest setzè capítol també es podran veure els clips "Parc", la cançó que dona nom al cinquè disc del bandautor Ferran Palau, i "Llepolies", del disc amb el mateix títol que estrena el grup valencià Zoo. A més, hi sortiran produccions d'Aniol Riba, Tona Gafarot i Fetus, entre d'altres.

 

El programa

Els últims anys, la producció de videoclips en l'escena musical catalana ha crescut quantitativament i qualitativament gràcies a les noves plataformes. Només en llengua catalana, cada any es produeixen un miler de videoclips. Els nous talents es difonen a través de les xarxes socials i el clip és un format que també s'ha convertit en un planter per a nous realitzadors.

Partint d'aquesta realitat creixent, TV3 presenta "Clipping", un programa setmanal de 30 minuts que aquesta primera temporada consta de 22 capítols, amb la realització i muntatge musical de l'artista multimèdia barcelonina Mar Orfila.

El programa, que difon la música popular de proximitat amb un format dinàmic i desenfadat, es pot seguir a través de diverses plataformes i està obert a la participació dels espectadors, que poden votar a través de les xarxes socials.

"Clipping" és una producció de TV3 amb la col·laboració del Grup Enderrock i amb el suport de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

tv3.cat/clipping

Anar al contingut