El Quartet Gerhard guanya el Premi 25 anys de Catalunya Música

Aquest grup també ha estat distingit amb el Premi El Primer Palau 2012, dotat amb 6.000 euros. El lliurament de guardons es farà aquest dijous al Palau de la Música.

El Quartet Gerhard ha guanyat el Premi 25 anys de Catalunya Música i el Premi El Primer Palau 2012. Catalunya Música considera aquesta formació nou talent 2013. Amb aquesta distinció, l'emissora vol contribuir a la promoció internacional del grup i a la difusió de les seves activitats.

El jurat, format per Albert Attenelle, Eva Graubin, Marta Mathéu, Lluís Millet i el coordinador de Catalunya Música, Àlex Robles, ha acordat atorgar el Premi El Primer Palau d'aquesta XVII edició del cicle de joves intèrprets a aquest quartet. El grup l'integren Lluís Castán i Judit Bardolet (violins), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel). El Primer Palau és un guardó dotat amb 6.000 euros.

El jurat ha atorgat el segon premi, dotat amb 3.000 euros, a l'Azahar Ensemble, format per Frederic Sànchez (flauta), Alba Carmona (oboè), Gonzalo Esteban (clarinet), Antonio Lagares (trompa) i María José García Zamora (fagot). La pianista Neus Estarellas i el baríton Josep-Ramon Olivé han estat distingits amb dos accèssits de 1.500 euros cadascun.

Per la seva banda, el jurat de la crítica, format per Josep Barcons, Xavier Chavarria, Mercedes Conde Pons, Javier Pérez Senz i Xavier Pujol, ha acordat atorgar el seu premi, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical, al pianista Félix Ardanaz.

La cerimònia de lliurament de premis del cicle, organitzat pel Palau de la Música Catalana i patrocinat per Mitsubishi Electric, serà presentada per Xavier Graset i se celebrarà aquest dijous, 22 de novembre, a dos quarts de nou del vespre, al Palau de la Música. El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, entregarà els premis als guanyadors. A continuació s'oferirà el concert de cloenda de l'edició del cicle amb la JONC Filharmonia dirigida pel seu titular, Manel Valdivieso, i amb la participació del destacat oboista Guillermo Sanchís, guanyador de l'anterior edició del premi. Plegats interpretaran el Concert en Do menor per a oboè de Mozart i el Concert per a oboè de Martinů.

El cicle de quatre concerts El Primer Palau ha permès el debut de 15 intèrprets de música clàssica al Palau de la Música Catalana, als quals s'ha ofert l'oportunitat de viure l'experiència d'actuar per primera vegada al Palau i alhora de fer-ho davant d'un públic ampli i heterogeni.


catradio.cat
catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica


Anar al contingut