Kebyart Ensemble
Kebyart Ensemble

El quartet de saxos Kebyart Ensemble ha estat el guanyador del cicle El Primer Palau 2016 i del Premi Catalunya Música

Amb el Premi Catalunya Música, el quartet de saxos Kebyart Ensemble, format per Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton), serà promocionat internacionalment a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

El premi que Catalunya Música atorga dins el cicle El Primer Palau enguany ha estat concedit al quartet de saxos Kebyart Ensemble, guanyadors del cicle, de qui el jurat ha destacat l'atractiu de la formació i el programa presentat, la capacitat de treball i de progressió musical en el futur, i l'entusiasme i comunicació musical dels seus integrants. Aquesta és la cinquena edició del Premi Catalunya Música, un guardó que va néixer amb l'objectiu d'afavorir la projecció internacional d'un dels participants al cicle i que consisteix en la promoció dels 'intèrprets a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

Addicionalment, el Kebyart Ensemble ha guanyat el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d'obra d'autor català, que consisteix en la participació en el cicle Xarxa de Músiques. El jurat també ha decidit concedir dos accèssits: al contrabaixista Joaquín Arrabal i al pianista Daahoud Salim. Per la seva banda, l'arpista Esther Piñol ha rebut el Premi de la Crítica.

La cerimònia de lliurament de premis i diplomes tindrà lloc el dimecres 30 de novembre a les 20.30, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana i serà presentada pel periodista i divulgador cultural Albert Beorlegui. Després del lliurament de premis, el Palau serà escenari del concert de clausura del cicle amb l'actuació de conjunt Trio Vasnier, guanyadors del Premi El Primer Palau 2015. La formació, integrada per Pedro López (flauta), Carmen Alcántara (arpa) i Samuel Espinosa (viola), interpretarà el "Terzettino" de Théodore Dubois, "La Commedia dell'Arte" de José Luis Turina, la "Petite Suite" d'André Jolivet, l'obra "Ad infinitum" de Salvador Brotons i la "Sonatine en Trio" de Maurice Ravel. Aquest concert serà transmès en directe per Catalunya Música amb els comentaris de Xavier Chavarria.

La d'enguany és la 26a edició del cicle El Primer Palau. Un cicle que s'ha confirmat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics, en aquell moment crucial entre la finalització dels estudis i el pas cap al món professional, poden trobar per gaudir de les primeres experiències de concert en un marc seriós i amb les màximes condicions de rigor i professionalitat.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut