El Quartet Casals i el violoncel·lista Alban Gerhardt protagonitzen el concert de la Diada Pau Casals al Palau de la Música

El dimecres 19 de juny, a les 20.00, Catalunya Música oferirà en directe, des del Palau de la Música Catalana, el concert de la 5a edició de la Diada Pau Casals. Anirà a càrrec del Quartet Casals i el violoncel·lista Alban Gerhardt que interpretaran dues obres mestres de la música de cambra, de Wolfgang Amadeus Mozart i Franz Schubert. Els comentaris de la transmissió els farà Maria Montes

Per cinquè any consecutiu la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana organitzen el concert de la Diada Pau Casals per retre homenatge i recordar l'enorme llegat musical i humanístic del mestre, i també mantenir viu el seu vincle amb la ciutat de Barcelona. Per això, enguany han convidat el Quartet Casals, considerat un dels cinc millors quartets de corda del món, i el presti­giós violoncel·lista alemany Alban Gerhardt.

Format per Vera Martínez, violí, Abel Tomàs, violí, Jonathan Brown, viola, i Arnau Tomàs, violoncel, els membres del  Quartet Casals oferiran el Quartet de corda n. 17 en Si b "La cacera", KV 458, de Wolfgang Amadeus Mozart. És un dels quartets de corda que Mozart va dedicar a Franz Joseph Haydn, el pare del gènere. El sobrenom "La cacera" prové de l'inici de l'obra que sembla evocar l'aire lliure i les sonoritats de les trompes que conviden a anar de cacera. El quartet, aparentment el més lleuger i profund dels sis dedicats a Haydn, desborda pel seu optimisme i lluminositat. A continuació, el prestigiós violoncel·lista alemany Alban Gerhardt s'afegirà al Quartet Casals per interpretar plegats el grandiós i profund Quintet en Do major, D 956, de Franz Schubert. L'última obra de cambra del compositor austríac i quintaessència del primer romanticisme musical.

El concert de la Diada Pau Casals 2019 serà retransmès en dies posteriors per Ràdio Nacional d'Espanya - Ràdio Clàssica, la Ràdio Sueca, la Ràdio de Baviera, la Radiotelevisió Portuguesa, la Ràdio Pública dels Països Baixos (NPO), la Radiotelevisió Grega, la Ràdio de la Suïssa Francòfona (Lausana), la Radiotelevisió de Corea del Sud, la Ràdio Polonesa, la Ràdio Belga de la Comunitat Francesa i el Consorci alemany de radiodifusió ARD.

La gravació del directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

catmusica.cat/violivermell
facebook/violivermell
twitter/violivermell