El PSOE vol asseure partits i comunitats autònomes per pactar la reforma del model territorial

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el líder dels socialistes avança a Catalunya Ràdio que després de les eleccions europees impulsarà una iniciativa parlamentària.

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat a Catalunya Ràdio que vol asseure els partits i les comunitats autònomes per pactar la reforma del model territorial i millorar l'encaix de Catalunya amb Espanya. El líder dels socialistes ha avançat que després de les eleccions europees del 25 de maig impulsarà una iniciativa parlamentària i que es vol emmirallar en el model federal alemany. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Rubalcaba no ha concretat la fórmula que vol presentar al Congrés, però ha anunciat que el seu referent és el model alemany i que l'important és poder fer un diagnòstic compartit: "Sí, farem algun tipus d'iniciativa, la farem al Parlament, intentarem que sigui una iniciativa àmplia, i el que volem és senzillament asseure'ns a diagnosticar primer per posar-nos d'acord i saber si compartim que tenim un problema i, a partir d'aquí, obrir un diàleg sobre solucions i pactar i votar. Això és el que proposem."
 
Rubalcaba ha assegurat que fa dos mesos que no parla amb Mariano Rajoy,  però ha afirmat que, de la seva conversa de l'altre dia amb Duran i Lleida, en va sortir convençut que el líder de CiU a Madrid comparteix la seva proposta de reforma constitucional.
 
Durant la conversa amb Mònica Terribas, el líder del PSOE també s'ha referit al cas Bárcenas, de suposat finançament irregular del PP. Ara per ara, descarta presentar una moció de censura, però ha deixat la porta oberta a fer-ho més endavant: "La moció de censura es farà el dia que tinguem sobre la taula un projecte alternatiu i no descarto que es faci, no ho descarto. S'ha de fer quan la legislatura estigui en el moment oportú, no descarto que es faci, és a dir, que la moció de censura suposa una alternativa de govern que cal posar sobre la taula en el moment oportú."
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut