Lluís Gendrau
Lluís Gendrau

El programa "Sona9", d'iCat, es renova per ser l'espai de ràdio de referència de la música catalana

El dilluns 14 de gener, a les 23.00, el programa "Sona9", d'iCat, amb Lluís Gendrau, arrenca la nova temporada amb un format renovat, amb nova sintonia, noves seccions i nous continguts, i amb un bagatge de 18 anys d'història.

Després de divuit anys en antena, el programa "Sona9" d'iCat, amb Lluís Gendrau, arrencarà nova temporada dilluns, 14 de gener, a les 23.00, estrenant nova sintonia, noves seccions i nous continguts, que li permetran fer un seguiment a fons de l'escena musical catalana, en una aposta per convertir-se en el programa de ràdio de referència del sector.

El nou format dedicarà l'espai central del programa a l'actualitat del panorama català, amb entrevistes, estrenes de discos i cançons i un avançament setmanal de les novetats musicals del pop, el rock, la cançó i el folk. A més a més, incorporarà en primícia la llista setmanal de les cançons en català més punxades a les emissores de ràdio, inclourà la col·laboració de músics destacats, que faran les seves recomanacions sonores, i continuarà portant el seguiment del concurs Sona9, amb una especial atenció a les propostes emergents d'arreu dels territoris de parla catalana.

El certamen va ser creat el 2001 pels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, amb l'impuls de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya, la revista "Enderrock" i el patrocini d'Estrella Damm. El programa "Sona9" va començar aquell mateix any com a pota radiofònica del concurs de maquetes, primer a Catalunya Ràdio, i a partir del 2006 va passar a formar part de la graella d'iCat, aleshores amb Lluís Gendrau i Bruno Sokolowicz al capdavant. Durant aquesta llarga trajectòria hi han passat més de 2.000 grups i solistes i s'ha convertit en la plataforma de prescripció de l'escena emergent de la música en català. Des del 2018, el concurs també ha incorporat el programa televisiu "Sona9 TV", realitzat per Televisió de Catalunya. Del certamen n'han sorgit grups i cantants com Manel, Els Amics de les Arts, Macedònia, La Iaia, Trau, Nyandú, Salvatge Cor, Senyor Oca o Sandra Bautista. La 19a edició del concurs es convocarà a partir de l'1 de març vinent.

 

"Sona 9" s'emet els dilluns, de 23.00 a 24.00.

 

iCat.cat

sona9.cat

facebook.com/sonanou

twitter.com/sonanou

instagram.com/sonanou

catradio.cat

 

Anar al contingut