El programa "Sona 9" d'iCat transmet en directe la final del concurs #17Sona9

Aquest dimecres, 15 de novembre, de 21.00 a 23.00, el programa "Sona 9" d'iCat transmetrà en directe la final del concurs de maquetes Sona9 des de la sala Luz de Gas de Barcelona, amb Lluís Gendrau i Josep Martín, que tancaran la gala donant a conèixer els guanyadors dels premis Sona9, Joventut, Èxit i Votació Popular. Hi actuaran Ju, Salvatge Cor i Senyor Oca, els tres grups finalistes del 2017, i el grup Lakaste, guanyador del concurs Sona9 2016. El concurs de maquetes Sona9 és el principal certamen de la música emergent en català, impulsat per Catalunya Ràdio, iCat, TV3 i "Enderrock".

La cantant osonenca Ju (R'n'B), el grup mallorquí Salvatge Cor (pop-punk) i els barcelonins Senyor Oca (hip-hop) són els tres grups classificats per a la final de la dissetena edició del concurs de maquetes Sona9, que tindrà lloc demà, 15 de novembre, a la sala Luz de Gas de Barcelona, a partir de les 20.00, amb les actuacions dels tres finalistes i amb final de festa amb el grup Lakaste, guanyador de l'edició del Sona9 2016.

El programa "Sona9" d'iCat transmetrà un programa especial de 21.00 a 23.00, amb un resum de les actuacions dels tres finalistes i amb l'anunci en directe dels guanyadors del Sona9 2017 per part de Lluís Gendrau i Josep Martín, conductors dels programes "Sona 9" i "Independents", d'iCat, respectivament.

Les portes de la sala Luz de Gas s'obriran a les 19.30 i la final començarà a les 20.00, en una gala que tindrà tres parts ben diferenciades. En la primera, actuaran els tres grups finalistes: Ju, Salvatge Cor i Senyor Oca; en la segona, i mentre el jurat decideix el veredicte final, es podrà gaudir de l'actuació de Lakaste, que presentarà les cançons del seu primer disc, "Desastres naturals" (Discmedi, 2017). 

El jurat del Sona 9 està format per representants d'iCat, de Televisió de Catalunya, de la revista musical "Enderrock", del programa "Sona 9" d'iCat, de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), del productor del Sona9 i músic Jordi Bastida i del responsable de Bucbonera Studios, Tomàs Robisco, a més de representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i dels directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, Mercat de Música Viva de Vic, DO Tarragona, CurtCircuit i les Cases de Música Popular.

Un total de cent vint noves propostes musicals en català s'han presentat a aquesta edició del concurs, procedents d'arreu dels Països Catalans, que ha comptat com a novetat amb el suport del Govern de les Illes Balears (Illenc) i de la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura). Una tria de divuit seleccionats van haver de superar les proves eliminatòries fins a arribar als tres finalistes, d'entre els quals es triaran les quatre categories dels premis: Sona9, Joventut, Èxit i Votació Popular, que s'atorgarà al grup finalista que hagi obtingut més vots del públic assistent al concert.


El programa "Sona 9" va fer ahir, dilluns 13, una prèvia de la final amb entrevistes de Lluís Gendrau als tres finalistes del concurs, que podeu escoltar des d'aquí.

 

Els guardons de les quatre categories que es lliuraran a la final de la 17a edició del Sona9 són els següents:
 

PREMI SONA9

S'atorga al millor grup del concurs segons la votació del jurat i consta de:

  • Enregistrament i edició d'un disc amb la direcció d'un productor professional.
  • Campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, a Catalunya Ràdio i a la revista "Enderrock".
  • Mini gira amb concerts promocionals al Festival Acústica de Figueres, al Mercat de Música Viva de Vic i al Curtcircuit, entre d'altres.
  • Firma d'un contracte discogràfic amb la companyia que esculli el grup.
  • Portada a la revista "Enderrock" del mes d'agost del 2018 (edició especial Sona9).
  • Accés a la radiofórmula d'iCat, un cop s'hagi publicat el disc.

 

PREMI JOVENTUT 

S'atorga al segon classificat de la final segons la votació del jurat i consta de:

  • Enregistrament de 4 cançons a Bucbonera Studios i edició digital de l'EP.
  • Minigira de 3 concerts promocionals.
  • Campanya de difusió als mitjans del concurs.

 

PREMI ÈXIT

S'atorga al tercer classificat de la final del Sona9 i consta de:

  • Enregistrament de 2 cançons a Bucbonera Studios i edició digital del single.
  • Campanya de difusió als mitjans del concurs.


PREMI PER VOTACIÓ POPULAR

S'atorga al grup finalista amb més vots del públic i consta de:

  • 1.000 € en material musical.

 

Els guanyadors del Sona9 de les darreres edicions han estat: Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La Iaia (2010), a més de noms tan destacats com Manel, Els Amics de les Arts o Macedònia.

El concurs de maquetes Sona9 és el principal certamen de la música emergent en català, impulsat per Catalunya Ràdio, iCat, TV3 i "Enderrock", amb el suport de la Generalitat de Catalunya (ICEC), del Govern de les Illes Balears (Illenc), de la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura) i de la Fundació SGAE, amb el patrocini d'Estrella Damm.

 

sona9.cat

tv3.cat

catradio.cat

 

Anar al contingut