El programa "Revolució 4.0", de Catalunya Ràdio, premia deu joves emprenedors de les noves tecnologies

L'acte de lliurament ha tingut lloc avui, 23 de gener, a les 19.00, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

El programa "Revolució 4.0", Catalunya Ràdio, ha lliurat avui els Premis Emprenedors Revolució 4.0, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, en un acte de reconeixement als deu millors emprenedors joves de les noves tecnologies de Catalunya. Segons ha declarat la directora i presentadora del programa, Xantal Llavina, en la presentació de l'acte, els premis volen "destacar les empreses de noves tecnologies catalanes que ja fan part de l'important hub tecnològic de Barcelona i que comencen a assolir un rellevant nivell internacional; són empreses que estan aconseguint rondes de finançament d'entre 10 i 30 milions d'euros".

El Premi Revelació ha recaigut en Àlex Sicart, emprenedor barceloní de 18 anys que ha estat nomenat per la revista "Forbes" com un dels 30 joves menors de 30 anys amb més talent. Li ha lliurat el guardó el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, que ha destacat que "la ràdio pública catalana, que aposta clarament per la innovació i els continguts digitals, no pot romandre aliena a aquesta nova realitat econòmica i social que pren força a Barcelona i a Catalunya". En aquest sentit, Gordillo ha afegit que "el repte dels mitjans tradicionals, sovint massa lents a l'hora d'incorporar aquestes transformacions, és adaptar-nos i Catalunya Ràdio és sensible a l'hora d'informar d'aquesta nova economia i a l'hora d'explicar històries positives".

D'altra banda, Corner Job, una plataforma per buscar feina en línia, ha estat guardonada amb el Premi Innovació. Ha lliurat el premi el cap de Continguts de Catalunya Ràdio, Santi Faro, que ha afirmat que "la innovació i l'emprenedoria són valors que formen part de la dinàmica del nostre teixit social i que hem incorporat als continguts de Catalunya Radio d'una forma natural i els premiats que avui reben aquest reconeixement són un exemple del camí cap al futur que estem transitant com a societat innovadora".

La resta de guardonats són Red Points (Premi Idea de Futur), Agricolum (Premi Disrupció), Fangazing (Premi Originalitat), Brava Fabrics (Premi Comunicació), Adsmurai (Premi Internacionalització), Pandora Hubs (Premi 50x50), Holaluz (Premi Sostenibilitat) i Nuclio (Premi Creativitat).

L'acte de lliurament, que ha comptat amb el padrinatge de l'empresari i productor de programes de televisió Josep Maria Mainat, ha estat enregistrat i es podrà sentir al web catradio.cat, a partir del diumenge 28 de gener.

"Revolució 4.0", el programa de referència d'emprenedors i transformació de Catalunya Ràdio, s'emet els diumenges a la nit, de 23.05 a 00.00.

 

Els deu emprenedors premiats

Àlex Sicart (Premi Revelació), emprenedor i creador d'aplicacions barceloní que, amb tot just 18 anys, ja ha estat en contacte amb empreses de Silicon Valley i ha estat nomenat per la revista "Forbes" com un dels "30 under 30" del món, la llista dels 30 joves menors de 30 anys amb més talent.

Corner Job (Premi Innovació), reeixida plataforma per buscar feina en línia amb més de 7 milions de descàrregues i més de 150.000 empreses registrades.

Red Points (Premi Idea de Futur), empresa que permet identificar i automatitzar l'eliminació de falsificacions en línia i pirateria de contingut digital, que recentment ha tancat una ronda d'inversió de 10 milions d'euros. 

Agricolum (Premi Disrupció), aplicació adreçada al món agrícola i centrada en la millora de la producció, la gestió i la planificació de tasques.

Fangazing (Premi Originalitat), xarxa social exclusiva creada per músics del grup Love of Lesbian que posa en contacte artistes i fans i que és una revolució en el món de l'e-commerce.

Brava Fabrics (Premi Comunicació), marca de joves estudiants d'ESADE, que dissenya, produeix i ven camises amb una gran acceptació, tant en línia com en botiga.

Adsmurai (Premi Internacionalització), plataforma de gestió publicitària a les xarxes socials que permet optimitzar el rendiment dels anuncis i millorar el ROI de les campanyes.

Pandora Hubs (Premi 50x50), comunitat amb filosofia d'empresa social formada per "start-ups", mentors i professionals que ofereix recursos, eines i organització d'esdeveniments i programes d'acceleració de negocis nacionals i internacionals en zones rurals.

Holaluz (Premi Sostenibilitat), companyia elèctrica que competeix amb les empreses energètiques tradicionals amb una aposta per les energies renovables.

Nuclio (Premi Creativitat), empresa que construeix altres empreses després d'haver investigat models d'èxit en altres països. 

 

catradio.cat

catradio.cat/revolucio

facebook.com/revolucio4

twitter.com/revolucio4

 

 

Barcelona, 23 de gener del 2018

 

Anar al contingut