Mireia Izard i Montse Barcon.
Mireia Izard i Montse Barcon.

El programa "Oxitocina" fa un any!

El programa "Oxitocina" sobre la criança en la primera infància, amb Montse Barcon i Mireia Izard, celebra el primer any a la graella del dial digital +Catràdio amb una festa d'aniversari, el divendres 22, a les 18.00, en què la psicòloga Alexandra Mariné parlarà de com es poden establir límits a les rebequeries dels infants. Hi podran assistir els oients que participin en un sorteig al seu grup de Facebook.

Avui, 15 de març, a partir de les 18.00, el programa dissertarà sobre què cal fer davant d'una otitis amb la pediatra Amalia Arce.

"Oxitocina", amb Montse Barcon i Mireia Izard, el programa setmanal del dial digital +CatRàdio que s'endinsa en el meravellós món de la primera infància i dels seus pares, està d'aniversari: el divendres 22 de març bufarà la primera espelma en una festa al local de Kangura Portabebes al barri de Gràcia de Barcelona (carrer Torrent de l'Olla, 163), a la qual podran assistir tots els oients que participin en el sorteig d'invitacions que el programa ha engegat al seu grup de Facebook. En la celebració, la psicòloga Alexandra Mariné farà una xerrada sobre com s'ha d'actuar davant de les rebequeries i com s'hi pot posar límits amb disciplina positiva.

El programa "Oxitocina" tracta de tot el que afecta la primera etapa de la vida, sense alliçonar, sense dogmatismes i sempre amb bon humor: des d'abans de l'embaràs fins que els nens ja s'escolaritzen (0-6, per entendre'ns), passant per l'embaràs, el part i tot el que ve després. Exemples: part respectat, la mort perinatal, consells per alletar, per desalletar, el porteig, els mocs, menjar sa, etc. Tot d'eines amb manual d'instruccions inclòs per a les famílies d'avui en dia per fer la vida de mares i pares una miqueta més fàcil.

Segons Montse Barcon i Mireia Izard, la posada en marxa del programa, el 23 de febrer del 2018, va ser "un cop d'estat radiofònic per crear un espai per a la criança: perquè tots hem sigut pares o fills. I perquè tenir un fill és una satisfacció però també un interrogant continu." "Ens volem adreçar a les famílies -criar és cosa de tots!- com a mirall, sense judici ni sense cap to alliçonador, sempre amb humor, l'eina bàsica per sobreviure!"

 

Com es pot combatre una otitis?

En el programa d'avui, 15 de març, a partir de les 18.00, la pediatra Amalia Arce donarà eines per actuar davant d'una otitis. L'entrevista de la secció "Tu, tots, tothom" serà a l'actor Santi Ricard, que els espectadors poden veure a la sèrie "Com si fos ahir" de TV3 i a l'obra "Tercets", dues peces breus de Joan Oliver, a l'Escenari Joan Brossa de Barcelona, i que parlarà de la seva paternitat.

A més, a la secció "Meconi", Xavi Cazorla, director de l'"APM?", farà el seu monòleg paternal en clau humorística; a "Contes d'un minut", la narradora Mon Mas farà el seu microconte particular, i Josep Martín, del programa "Independents", d'iCat, farà un especial sobre música familiar.  

 

Les realitzadores: Montse Barcon i Mireia Izard

Montse Barcon i Mireia Izard són periodistes i mares. Moure's entre bolquers i biberons ha estat el seu dia a dia durant molt de temps i coneixen molt bé el món de la criança i l'educació infantil. La ràdio és el seu hàbitat natural perquè fa anys que es belluguen entre els seus continguts i, com que la comunicació la porten a l'ADN, també s'esplaien en revistes i premsa escrita. Actualment, dirigeixen el programa "Oxitocina" i tenen una columna mensual al suplement "Criatures" del diari "Ara".

"Oxitocina" s'emet els divendres, a partir de les 18.00, a +CatRàdio.

 

#OXICatRàdio

 

catradio.cat/oxitocina

facebook.com/oxitocina

 

Anar al contingut