Quim Rutllant i Ester Plana
Quim Rutllant i Ester Plana

El programa "Mans" de Catalunya Ràdio rep el premi BEST al mitjà o iniciativa de comunicació

L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha valorat que el programa d'Ester Plana i Quim Rutllant aposti obertament per la cultura tradicional i d'arrel. L'equip del "Mans" ha recollit el guardó aquesta tarda al Teatre Principal de Badalona, en el marc del Festivitas Bestiarum 2016.

El jurat dels Premis BEST ha escollit el programa "Mans" de Catalunya Ràdio per rebre el guardó al mitjà o iniciativa de comunicació, per la capacitat de donar visibilitat a la cultura popular i tradicional catalana des d'un punt de vista dels principals protagonistes, per la trajectòria del programa en antena des de fa 13 temporades i pel fet de ser un dels pocs programes dedicats a la cultura popular que ha aconseguit mantenir-se en antena en una emissora pública i d'audiència.

"Mans" permet començar els matins dels caps de setmana amb una selecció de propostes festives i activitats per gaudir de la cultura. Entre els continguts que destaquen hi ha el seguiment, per mitjà de diverses seccions, de la commemoració del centenari de la primera representació d'"ElsPastorets" de Folch i Torres. A més, recorre el territori descobrint museus, espais i entitats. A la secció "Veus de la festa", Quim Rutllant i Ester Plana recullen l'experiència de tots aquells creadors, gestors, músics, coreògrafs, tècnics i estudiosos que han anat canviant i conformant la cultura d'arrel actual. La música continua sent un dels pilars del programa amb les millors novetats discogràfiques i tota l'actualitat de l'àmbit folk. El "Mans" també és present en els principals esdeveniments de cultura popular del país, que explica a través dels diferents programes de l'antena de Catalunya Ràdio.

El premi s'entrega en al marc del Festivitas Bestiarum, la gran festa del Bestiari Festiu, que pretén commemorar el Dia Europeu del Bestiari Festiu, que és el dia 24 de novembre. Per la seva ubicació en el calendari anual, esdevé la gran festa de cloenda de la temporada d'actuacions del bestiari festiu d'arreu del país. El col·lectiu s'obre a la societat i a les institucions i, a banda de premiar les millors iniciatives impulsades per les entitats federades, es lliuren reconeixements a la societat, personatges públics, institucions, empreses i associacions que han destacat per fomentar els valors de la cultura popular i tradicional.

Aquesta tercera edició dels guardons està convocada per l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, en col·laboració amb Badalona Bèsties de Foc, l'Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Pirotècnia Estalella.  

El lliurament dels premis es fa aquesta tarda al Teatre Principal de Badalona, durant el Festivitas Bestiarum 2016, en un acte conduït pel científic i divulgador Dani Jiménez, presentador de "Dinàmiks" al Super3. El meteoròleg badaloní Tomàs Molina, director i presentador del programa "Espai Terra" de TV3, serà nomenat Ambaixador del Bestiari Festiu 2017 i rellevarà Rita Marzoa, ambaixadora sortint i actual consellera secretària de la CCMA.

El programa "Mans" s'emet cada dissabte de 06.00 a 08.00, i els diumenges de 06.30 a 08.00.

 

catradio.cat/mans

facebook.com/manscatradio

twitter.com/manscatradio

 

Anar al contingut